Alo!

Penzionerk­a otrovala kolege zbog 30.000 €

Dušanka Todoroviae (69) pokušala da ubije starce „bromazepam­om“

-

Dragiša Jovanović (85) i Čedomir Blagojević (89) iz Železnika u teškom su stanju i nalaze se u bolnici, pošto im je Dušanka stavila ogromnu količinu leka u hranu Obojica su nekad radili s njom u fabrici „Ivo Lola Ribar“i umalo nisu glavom platili to što bivša koleginica nije mogla da im vrati dug

KOD ČEDOMIRA SU VRATA BILA ŠIROM OTVORENA. VIDEO SAM KAKO LEŽI NASRED SOBE. BIO JE NA LEĐIMA, KAO DA JE MRTAV

ČEDOMIROV KOMŠIJA

Ona je u penziji, uvek je BILA DRUŽELJUBI­VA I VRCAVA. ČUO SAM DA JE VOLELA DA POZAJMLJUJ­E NOVAC, A DA JE BILA TEŠKA NA VRAĆANJU

Užas u Železniku! Dušanka Todorović (69) iz Beograda uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da otruje dvojicu bivših kolega jer im je navodno dugovala 30.000 evra!

DUŠANKIN KOMŠIJA

Kako saznajemo, Dragiša Jovanović (85) iz Železnika i Čedomir Blagojević (89) iz Železnika u teškom su stanju i nalaze se u bolnici. Obojica poznaju Dušanku već godinama jer su nekada radili zajedno u fabrici „Ivo Lola Ribar“iz Železnika.

Dušanka je dvojici muškaraca stavila u hranu ogromne količine „bromazepam­a“i terala ih je da jedu, da bi, navodno, izbegla vraćanje duga. Starica se tereti za dva pokušaja ubistva iz koristolju­blja, kao i pokušaj ubistva. Sumnja se da je Dušanka 1. novembra otišla u stan Dragiše Jovanovića (85) iz Železnika i stavila mu u hranu „bromazepam“, pošto mu je navodno dugovala 30.000 evra. Samo dvadesetak dana kasnije, 25. novembra, ona je otišla u stan Čedomira Blagojević­a (89) iz Železnika pa i njemu gurnula sedative u hranu.

- Dušanka se u ovu zgradu doselila pre pet-šest godina. Stan joj je kupio sin Željko, za kojeg smo čuli da navodno radi u Skupštini grada ili Opštini Čukarica. Muž joj je odavno umro. Bio je dobrostoje­ći i od njega im je ostao veliki stan u Železniku. Međutim, njen sin Željko ima veoma bolesnu ćerkicu, pa su prodali taj stan i kupili dva manja. Dušanka je u penziji, a uvek je bila druželjubi­va i vrcava. Međutim, bila je na lošem glasu zbog tvrdnji da je volela da pozajmljuj­e novac, a onda se pravila blesava kada treba da ga vrati! Bila je teška za vraćanje para - kaže jedan komšija iz Dušankine zgrade i dodaje da ona ima samo sina, dok joj je sestra iz Lazarevca preminula pre godinu dana.

Dušankina porodica je juče bila u suzama. Nisu želeli da komentariš­u slučaj za medije, navodeći da je nisu videli poslednjih 30 dana.

Obe žrtve žive nedaleko od Dušankine zgrade. Jedan komšija kaže da je video kada je Čedomir pronađen u bez svesti.

- Kod njega su bila širom otvorena vrata, a Čedomira sam video kako leži nasred sobe. Bio je na leđima, kao da je mrtav. Pomislili smo da je preminuo. Njega je pronašla snaja, koja živi s njegovim sinom iznad njegovog stana. Kada sam prišao, policajci su zatvorili vrata. Čedomir je još u bolnici - navodi očevidac i dodaje da je Dušanku često viđao.

- Na gornjim spratovima ima prijatelji­cu. Uvek je bila veoma ljubazna, vrcava i volela je da se šali. Znamo je odranije budući da su maltene svi ljudi iz ove zgrade radili u istoj firmi. Ovo je „Lolina“zgrada. Videli smo neke natpise da je navodno dolazila tu kod Čedomira da mu posprema stan, ali za to zaista prvi put čujem - kaže komšija.

Našoj ekipi su vrata otvorili Čedomirovi sin i snaja, ali nisu želeli da pričaju.

- Viđala sam tu Dušanku po zgradi, ali nije spremala kod mog svekra. Oko 14 sati idem u policiju na prepoznava­nje te žene - kratko je rekla snaja, dok sin nije želeo da komentariš­e slučaj.

Utvrđuje se zbog čega je Dušanka otrovala bivše kolege. Posle hapšenja određeno joj je zadržavanj­e do 48 sati.

N. GAVRILOV

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia