Alo!

RAZVALJUJ, mamu im JE*EM

Boško Obradović živi na grbači naroda, a razvaljuje Narodnu skupštinu

-

„Razvaljuj, mamu im je*em“, vikala je u subotu uveče pred vratima Skupštine Srbije razularena gomila koju je predvodio Boško Obradović, lider Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju. Obradović je divljački pokušavao da razvali vrata Skupštine Srbije i to zastavom Srbije, koja je jedan od najvažniji­h simbola države i svetinja za svakoga ko se oseća kao patriota!

Da skandal bude veći, napad na Dom Narodne skupštine izveo je Obradović, koji, iako se zalaže za bojkot parlamenta i ne dolazi na zasedanja Skupštine, nije odustao od privilegij­a koje ima kao narodni poslanik. Obradović redovno prima platu za posao na koji ne dolazi i to u iznosu od 101.971 dinar, a na račun tog parlamenta dobija 35.000 dinara za iznajmljiv­anje stana u elitnom delu Beograda. Međutim, ni to nije sve. Prema pisanju medija, lideru Dveri svakog meseca na račun legne i 21.900 dinara na ime odvojenog života od porodice. Sve to Obradoviću nije dovoljno već ponižava simbole države pod kojima su mnogi ginuli za slobodnu Srbiju, da ne govorimo o mogućnosti da prilikom njegovih rušilačkih akcija bude povređenih i materijaln­e štete.

- Pokušaj nasilnog upada u Skupštinu Republike Srbije je konačni pokazatelj, posle RTS-A, Predsedniš­tva, vešala, motornih testera, paljenja knjiga, pretnji, vređanja, kakvu Srbiju oni nude i kako žele da se domognu vlasti. A neko mora ljotićevcu da objasni da zastava nije štap već nacionalni simbol - poručila je juče premijerka Ana Brnabić, reagujući na pokušaj Obradovića i njegovih malobrojni­h sledbenika da upadnu u zgradu parlamenta skrnaveći zastavu Srbije.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane i lider PS-A, izjavio je da lider Dveri „nije prvi ljotićevac koji je pokušao da ponizi Skupštinu Srbije, ali jeste prvi koji je za to pokušao da iskoristi zastavu Srbije“.

- Nijedan neprijatel­j Srbi

je se ne bi setio da tako uvredi simbol svih Srba. Izgleda da su to Obradovića naučili stranci kada su s njim dogovarali da pomeraju izbore i dele vlast bez građana Srbije - kazao je Vulin.

Incident ispred parlamenta osudio je i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS-A.

- Neke stranke očigledno mogu da uđu u Skupštinu samo ako u nju provale, umesto da uđu na izborima. Zato i neće da učestvuju na izborima, to je za njih jedina dobitna kombinacij­a - istakao je on. Na pitanje novinara da li se ovim događajem ponavlja 5. oktobar, Dačić je odgovorio da istorija može da se ponovi ili kao tragedija ili kao farsa.

- U ovom slučaju, mislim da je to i tragedija, zato što se ponavljaju neke slike koje samo nanose štetu Srbiji, a s druge strane i farsa, zato što su u pitanju političke stranke koje nemaju gotovo nikakvu političku podršku u biračkom telu Srbije - naveo je Dačić.

 ??  ??
 ??  ?? Hiljade heroja
dalo je život braneći srpski barjak
Hiljade heroja dalo je život braneći srpski barjak
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia