Alo!

Prodali su nas Đilasu za kamatu!

Branislav Lečić i Dragoljub Mićunović ustali protiv diktature u Demokratsk­oj stranci

-

Dragoljub Mićunović, poslanik DS-A i nekadašnji predsednik te stranke, tvrdi da je Đilasov Savez za Srbiju najveći problem za DS, „koji je izleteo kao iz topa“i u kojem je grupa lidera, „stavivši šapu na celu opoziciju, prisvojila manire vlasti, optužujući sve koji nisu sa njima da su neprijatel­ji“. On je SZS uporedio sa nekadašnji­m DEPOS-OM, koji je okupljao sve „od prestolona­slednika, preko vladika, do političkih stranka, i na kraju propao“.

- Ne može da funkcioniš­e savez u kojem su jedni za Evropsku uniju, drugi protiv, jedni čuvaju Kosovo, a drugi bi da potpišu sporazum - uveren je Mićunović.

On „ne vidi struje unutar DS-A, već samo grupe koje su nezadovolj­ne, a jedna od tih grupa su narodni poslanici, koji su odjednom postali nevažni i o čijim su potezima u parlamentu odlučivali Boško Obradović i Vuk Jeremić“.

Slično mišljenje ima i Branislav Lečić, istaknuti član demokrata, koji je poručio da glavnu reč u DS-U vodi „poverilac koji je dobrovoljn­o otpisao kamate“.

- Dobrovolja­n otpis kamate, koja poveriocu inače zakonski pripada, ima svoju cenu. A to je DS koji mu se upravo isporučuje - rekao je on i dodao da DS nije na prodaju i da u stranci glavnu reč moraju voditi demokrate - članovi stranke i legitimno izabrani stranački organi.

Kaže i da je na nedavnoj sednici Glavnog odbora, koju je napustio sa još nekoliko kolega, jer nije dobio reč, hteo da govori o situaciji u stranci, kako da građani opet prepoznaju njihovu politiku, kako je potrošeno više stotina hiljada evra, za koje Dragan Ðilas rekao da je uplatio u Fondaciju „Ljuba Davidović“, o tome zašto stoji proces ujedinjenj­a…

Lečić ističe i da mu je čast što je deo stranke koja je uradila neke od najsvetlij­ih stvari koje su se u Srbiji desile, ali mu je krivo što nalepnica „DS nije na prodaju“očigledno više ne stoji tamo. Put oporavka stranke vidi u tome da se ponište, kako kaže, sramne političke odluke Statutarne komisije i povratak demokratij­e u stranku otvorenim razgovorom svih organa stranke. On strahuje i da bi DS nakon izbora mogao potpuno da nestane.

 ??  ?? Brane DS od Đilasa i Lutovca: Mićunović i Lečić
Brane DS od Đilasa i Lutovca: Mićunović i Lečić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia