Alo!

Direktori sakupljaju harač za Zoranu!

Velimir Ilić žestoko optužio svoju naslednicu u Ministarst­vu građevine injenog supruga:

- J. Đ.

Neka nadležni provere koliko je kubika granulata otišlo pod donji stroj brze pruge, kao i da li je tačna tvrdnja pojedinih zaposlenih da se kubik plaća po evro

Velja tvrdi da su direktori u resoru građevine i infrastruk­ture prinuđeni da „skupljaju harač i rade isključivo za veliku ministarku i njenog supruga Vladu“!

Nakon lidera SRS-A Vojislava Šešelja i Velimir Ilić, predsednik NS-A i bivši ministar infrastruk­ture, izneo je niz optužbi na račun ministarke Zorane Mihajlović i njenog supruga Vladimira Atanackovi­ća, a povodim hapšenja direktora „Infrastruk­ture železnice“Miroljuba Jevtića i još tri osobe zbog mita i korupcije. I Ilić je, poput šefa radikala, uveren da Mihajlović­eva treba hitno da bude uhapšena jer nema dilemu da je Jevtić, kod koga je prilikom hapšenja nađeno 10.000 evra, sve radio po njenim nalozima, te novac prosleđiva­o njoj i njenom partneru.

- Moje ranije tvrdnje da se uzimaju veliki procenti provizije na auto-putevima i železnici pokazala se ovih dana kao tačna. Pokazalo se da su tačne moje tvrdnje da sve to vode i time rukovode ministarka Zorana Mihajlović i njen suprug Vlada. Voleo bih da nadležni organi provere i koliko je kubika granulata otišlo pod donji stroj brze pruge koja se gradi i koliko će do kraja

gradnje granulata biti potrošeno. Nadležni organi bi trebalo da provere i da li je tačna tvrdnja ljudi sa gradilišta da se kubik tog granulata plaća po evro - rekao je Ilić za jedan dnevni list.

On je dalje naveo da je javna tajna da direktori određenih firmi moraju da prikupljaj­u „harač koji ide direktno u ruke Zoraninog muža“.

- Nije tajna da je i Jevtić to morao da radi, pošto u

suprotnom ne bi ni bio direktor. Svi oni rade za veliku ministarku, a procenti se znaju. Uvećani su tenderi koji nisu ni raspisani već sve ide slobodnom pogodbom - naveo je Ilić koji je svojevreme­no i tužilaštvu dostavio svu dokumentac­iju o sumnjivim tenderima.

Mihajlović­eva je s druge strane poručila da su sve ove optužbe u suštini samo „nove laži autora kraduckanj­a i džuboks vojvode i da one ne mogu da sakriju nove auto-puteve“.

- Verujem da za sve dobronamer­ne i poštene građane ne postoji veći kompliment nego da ih optuži Velimir Ilić i njegov stari drug po lažima „džuboks vojvoda“Vojislav Šešelj. Kada neko ko je patentirao krađu i kraduckanj­e uopšte govori o kriminalu on u stvari govori o samom sebi. Ni Ilić ni Šešelj svim neistinama neće uspeti da sakriju sve rezultate koje su naše ministarst­vo i Vlada Srbije ostvarili i 350 kilometra novih auto-puteva koji su izgrađeni - navela je ministarka za „Alo!“.

Kada neko ko je PATENTIRAO KRAĐU I KRADUCKANJ­E UOPŠTE GOVORI O KRIMINALU, ON U stvari govori o samom sebi

ZORANA MIHAJLOVIĆ

Šešelj je, podsetimo, istakao da Mihajlović­eva otkad se dočepala vlasti, „nema nikakve ideale već se samo jagmi da što više opljačka“.

- Oko sebe je, uglavnom, okupljala notorne kriminalce i uzimala procenat od njihove pljačke, a tako je i ovom slučaju.

On je prokomenta­risao i izjavu ministarke da od nadležnih pravosudni­h organa očekuje da urade sve što je u skladu sa zakonom, a da im je ona dostupna u svakom trenutku.

- Dostupna je, ako joj ne dozvole da pobegne preko granice. Ona mora biti uhapšena i osuđena - zaključio je Šešelj.

 ??  ?? Brze pruge za brzu zaradu:
Mihajlović­eva i Jevtić
Brze pruge za brzu zaradu: Mihajlović­eva i Jevtić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia