Alo!

Lažov Voker ponovo napada Srbiju!

- M. J.

Nekadašnji šef Kosovske verifikaci­one misije OEBS-A, koji je izrežirao događaje u Račku, upotreblje­ne kao povod za bombardova­nje 1999. godine, optužio je Srbiju da pravi probleme i da su zbog toga blokirani pregovori Beograda i Prištine. On je rekao da Srbija nije spremna da razgovara u budućnosti i da ima podršku Rusije.

- Nisam čuo moguća rešenja iz pregovora koja bi bila prihvatlji­va za rešavanje problema. Vidim da je jedna strana spremna da pregovara i govori o budućnosti, dok druga je druga ista u svom stavu da je Kosovo još deo Srbije. Srbija nastavlja da izaziva probleme na severu Kosova sa srpskom manjinom. Ona je u jačoj poziciji. Oni imaju podršku Rusije i drugih zemalja. Kosovo je u slaboj poziciji rekao je Voker koji je poznat po svojim nakaradnim stavovima na račun Srbije i srpskog naroda. Voker je rekao da je besmisleno postojanje Specijalno­g suda za zločine OVK.

- Malo sam zabrinut da je sadašnja politička klasa, neki njeni članovi, zabrinuta zbog još jednog oblaka koji se nadvija preko Specijalno­g suda za zločine OVK. Neki od njih smatraju da ih, ako ne rade ono što kažu EU ili SAD, lako mogu optužiti. Specijalno tužilaštvo je odavno pokrenuto i ja nisam čuo nikakve optužbe protiv bilo koga, ali znam da su neki u sadašnjem rukovodstv­u zabrinuti da bi mogli biti lično optuženi za ratne zločine - rekao je Voker i još jednom ponovio lažnu optužbu da je u Račku počinjen genocid.

- Kada Aleksandar Vučić to negira, imam utisak da slušam Slobodana Miloševića rekao je Voker. Finski forenzičar­ka Helen Ranta potvrdila da su je Vilijam Voker i zapadne diplomate terale da fingira izveštaj o zločinu u Račku.

 ??  ?? Zbog ovog čoveka su bombardova­li Srbiju: Voker
Zbog ovog čoveka su bombardova­li Srbiju: Voker

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia