Alo!

ŠOK: Đilas napravio lažnu omladinu DS?!

- D. RAMADANI

Boško Obradović napada, Zoran Lutovac ćuti, a Dragan Đilas komada svoju bivšu stranku, preotevši Omladinu DS-A - ovako najkraće možemo opisati haos koji se ovih dana dešava u Demokratsk­oj stranci!

Lider Dveri Boško Obradović nastavio je s napadima na DS i istakao da bi Dragoljub Mićunović, Dragan Šutanovac, Balša Božović i drugi trebalo da izađu iz DS-A, jer više ne podržavaju politiku te stranke. On je otišao i korak dalje i istakao da ovaj trojac iz DS-A ima, kako je rekao, neku vrstu sporazuma o saradnji s predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem.

Na Obradoviće­ve optužbe reagovao je poslanik DS-A Balša Božović, poručivši da je lider Dveri fašista.

- Na TV N1 Boško Obradović kaže da sam Vučićev saradnik pošto sam branio profesora Mićunovića kog je brutalno izvređao, smatrajući da nema pravo na svoje mišljenje! Što bi Umberto Eko rekao, opisujući fašiste: „Drugačije mišljenje nazivaju izdajom...” To je sve što imam da kažem - napisao je Božović na Tviteru. Na napade Obradovića reagovao je i poslanik demokrata Goran Ješić koji je imao poruku za Zorana Lutovca i Dragan Đilasa.

- Dosta dobro ste ga ukrotili! - poručio im je Ješić, aludirajuć­i na divljanje Obradovića.

I dok u Demokratsk­oj stranci gori, a lider Dveri Obradović gazi po viđenijim demokratam­a, Zoran Lutovac o napadima ćuti i poručuje da ne treba da se gubi fokus.

Za to vreme omladina te stranke je odlučila da izađe iz Saveza za Srbiju, ono što omladinci nažalost nisu znali jeste to da je Đilas već napravio njihovu kopiju da bi njih proglasio lažnjacima. Lider SZS-A Dragan Đilas prigrabio je od DS-A stranačku omladinu, te je u novembru osnovano Udruženje Demokratsk­a omladina i registrova­no na istoj adresi na kojoj je sedište vračarskog odbora Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP).

Tako je juče prava Demokratsk­a omladina saopštila da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko. Odmah zatim se javila i Đilasova Demokratsk­a omladina koja je ih je proglasila za grupu pojedinaca koji se lažno predstavlj­aju.

Boško Obradović napao Balšu Božovića, Dragoljuba Mićunovića i Dragana Šutanovca

 ??  ?? Zakuvali čorbu u DS: Zoran lutovac i Dragan Đilas
Zakuvali čorbu u DS: Zoran lutovac i Dragan Đilas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia