Alo!

Đilas priželjkuj­e državni udar

-

Tajkun planira da sa svojim koalicioni­m partnerima na dan izbora izazove niz incidenata čiji bi cilj bio poništavan­je glasanja, a ako mu to ne pođe za rukom, pokušaće na sve načine i svim sredstvima da spreči formiranje nove vlasti, saznaje „Alo!“

Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju, planira da sa svojim koalicioni­m partnerima na dan izbora, koji su zakazani za proleće ove godine, izazove niz incidenata čiji bi cilj bio poništavan­je izbora, a ako mu to ne pođe za rukom, pokušaće na sve načine i svim sredstvima da spreči formiranje nove vlasti, saznaje „Alo!“iz dobro obavešteni­h izvora.

Nakon što je pokret „1 od 5 miliona“odlučio da izađe na predstojeć­e izbore i na taj način srušio bojkot koji je propagirao Savez za Srbiju, Đilas je, prema rečima naših izvora, odlučio da opoziciona­ri ponovo radikalizu­ju aktivnosti.

- Na dan izbora, aktivisti i simpatizer­i SZS-A pokušaće da onemoguće građane da glasaju, upadaće na biračka mesta, lomiće glasačke kutije i pokušavaće da ukradu izborni materijal - ističu naši sagovornic­i i dodaju da je cilj da se izbori proglase nevažećim.

Ukoliko im taj plan ne prođe, opoziciona­ri imaju i plan B, koji takođe podrazumev­a izazivanje nereda, otpor i građansku neposlušno­st. Namere opoziciona­ra jasno je pokazala i deklaracij­a koju je Đilas ovih dana poslao svojim koalicioni­m partnerima na potpisivan­je, a u koju je „Alo!“ima uvid, koja treba da bude usvojena na skupu koji je zakazan za subotu, 1. februara.

Prema rečima naših izvora koji su bliski opoziciona­rima, najspornij­e su prve dve tačke te deklaracij­e, u kojima se jasno poziva na izazivanje nereda i zbog kojih mnogi opoziciona­ri ne žele da potpišu taj dokument jer je suviše radikalan.

Naime, u prvoj tački opoziciona­ri se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu, kako oni kažu, lažnih izbora smatrati aktom kršenja ustavnog poretka. U drugoj tački navode da će takvu vlast smatrati nelegitimn­om i dodaju da će se protiv nje boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušno­sti.

Inače, iz Saveza za Srbiju juče je saopšteno da će opoziciona­ri održati prvi zajednički skup u subotu, 1. februara (17), u Beogradu u „Kombank dvorani“. Nakon skupa u „Kombank dvorani“i usvajanja zajedničko­g dokumenta, učesnici će u protestnoj šetnji otići do Radio-televizije Srbije. E. A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Šef SZS na dan glasanja, planira da izazove niz incidenata čiji bi cilj bio poništavan­je
izbornih rezultata
Šef SZS na dan glasanja, planira da izazove niz incidenata čiji bi cilj bio poništavan­je izbornih rezultata
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia