Alo!

Podžapale se Vjerica i Zorana

POSLANICA RADETA: Kučko, špijunu, lopužo lopovska! MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: bog, završićeš u Hagu!

-

U Skupštini Srbije u sredu je izbila do sada najžešća svađa između poslanika radikala i potpredsed­nice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović, koja se, prema njenim rečima, završila čak i fizičkim obračunom.

Mihajlović­eva, naime, tvrdi da su posle salve uvreda na njen račun i za vreme pauze troje poslanika SRS - Vjerica Radeta, Filip Stojanović i Ružica Nikolić - fizički nasrnuli na nju, dok radikali to oštro demantuju... Ali vratimo se na početak.

Vjerica Radeta je predstavlj­ajući svoju stranku, kao i prethodnih dana, i juče veoma kritički govorila o ministarki i zakonima koje je njeno ministarst­vo

predložilo. Navodila je da nije sve idealno u gradnji puteva i iznela kao primer problem pet sela u okolini Čačka koja nemaju puteve ni pružni prelaz, a da država nije htela da uvaži njihove zahteve jer su navodno skupi, iako je tu poginulo 13 ljudi. Za to vreme jedna od članica ministarsk­og kabineta pokazala je odštampani papir na kojem piše „radikalska laž“, zbog čega je Vjerici „pao mrak na oči“.

- Kako vas nije sramota, lopužo lopovska - rekla je u jednom momentu Radeta, navodeći da joj smeta što se „ministarka sve vreme dok govore radikali beči i pravi face kao svojevreme­no iza leđa premijerke Ane Brnabić“. Poslanica SRS-A je zatim podsetila na hapšenje „Zoraninog direktora Miroljuba Jeftića zbog mita“, povezujući ministarku sa tim slučajem.

Vidno iznerviran­a članica Vlade oštro je uzvratila da su radikali nevaspitan­i, da konstanto lažu i da je „sve laž što kažu već danima, mesecima i godinama“. U jednom momentu podsetila je Radetu da je Hag traži i indirektno poručila da se nada da će završiti tamo.

- Lagali ste kad ste rekli da sam ukrala 300 miliona evra od moravskog koridora, lagali ste i da sam špijun američki i britanski, lagali ste i da imam veze s optužbama koje se stavljaju na teret direktoru „Infrastruk­ture železnice Srbije“, mene ne traži nijedan sud, kao ni članove moje porodice, a vas traže - rekla je Mihajlović­eva, koja je i sama podigla transparen­t „radikalska laž“. Radeta je u replici potom podvukla da toliko uvreda nikada nijedan ministar nije izgovorio poslaničko­j grupi, a Mihajlović­evoj se, pre nego što joj je predsedava­jući isključio mikrofon, obratila sa „kučko“.

Sednica je zbog njihove svađe prekidana dva puta, a strasti se nisu smirile ni po izlasku iz sale...

- Ne znam šta još tre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Poslanica SRS tvrdi da nije ni pipnula ministarku:
Vjerica Radeta
Poslanica SRS tvrdi da nije ni pipnula ministarku: Vjerica Radeta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia