Alo!

Milo sprema incidente za koje aee optužiti Srbe?!

Predsednik Crne Gore spreman i na poslednji, očajnički korak da sačuva svoju vlast

-

Milo izlaz iz začaranog kruga koji ga neminovno vodi u opoziciju nakon 30 godina neprikosno­vene vlasti vidi samo u izazivanju krvavih incidenata na severu Crne Gore, nad kojim praktično više nema kontrolu!? Kao što je „Alo!“već pisao, ti incidenti bi mu poslužili da uvede vanredno stanje i zabrani proteste!

Budući da je zbog reke ljudi na ulicama u toku najsnažnij­i i čini se nezaustavl­jivi proces delegitimi­sanja vlasti u Podgorici, Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore, kao jedino, makar kratkoročn­o rešenje vidi radikaliza­ciju prilika! Njemu, ocenjuju stručnjaci, u borbi sa više od 200.000 građana koji su revoltiran­i zbog sramnog zakona kojim je udario na SPC i svetinje ostaje samo da kako zna i ume izazove incidente na ulicama, nakon kojih bi u zemlji bila zabranjena sva masovna okupljanja. Da teži ka tome, pokazuju i pokliči njegovih sledbenika „branićemo Crnu Goru od dušmana“, slanje specijalac­a na sever zemlje, mučko prebijanje mladića u Podgorici

jer je podigao tri prsta i masovno hapšenje omladine koja crta trobojke...

I analitičar Boško Vukićević

smatra da incidenti koji se poslednjih dana događaju u Crnoj Gori, a naročito u gradovima na severu, gde

DPS nikada nije imao jako uporište, pokazuju da Đukanoviće­v režim nema odgovor na mirne litije i nezapamćen izlazak na ulice protivnika Zakona o slobodi veroispove­sti.

Milun Zogović, poslanik opoziciono­g DF-A, za „Alo!“navodi da je postalo očigledno da „dotrajali diktator pokazuje veliku nervozu i gubi strpljenje“.

- Njegove reakcije se više ne mogu meriti prihvatlji­vim aršinima, Milo je više od dve trećine crnogorski­h građana nazvao „ludačkim pokretom“, što najbolje potvrđuje o kakvom ozbiljnom gubitku kompasa je reč. U Crnoj Gori ima jedna narodna izreka: „Sjela ruga pored puta, pa se svakome ruga“. To vam je kao kada je onaj „mrčo“uleteo u jednosmern­u ulicu i slušao na radiju kako javljaju da je neki ludak uleteo u jednosmern­u ulicu, a on prokomenta­risao: „Nije jedan, no stotine“. Ako misli da će izazivanje­m incidenata i primenom represije uspeti da umiri nezadovolj­stvo i uguši otpor, diktator je u debeloj zabludi. Jednostavn­o, narod je pobedio strah, borbu za svoje svetinje doživljava kao svoju dužnost i svetu obavezu - navodi Zogović zaključuju­ći da „umesto političke i intelektua­lne nemoći koju demonstrir­a Đukanović treba da pomogne i sebi i drugima tako što će da podnese ostavku“. J. Đ.

 ??  ?? „Dotrajali diktator pokazuje veliku nervozu i gubi strpljenje“: Milo Đukanović
„Dotrajali diktator pokazuje veliku nervozu i gubi strpljenje“: Milo Đukanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia