Alo!

Noletov dvokorak za povratak na tron!

ĐOKOVIĆ I FEDERER 50. PUT OČI U OČI, A ULOG JE, PO OBIČAJU, OGROMAN

-

Svaki put kada na teren izađu Novak Đoković i Rodžer Federer, ulog je ogroman! Ali današnji, polufinaln­i duel na Australija­n openu biće po mnogo čemu poseban!

Biće to jubilarni, 50. meč dva velika šampiona. Novak je bolji, ima 26 pobeda, među kojima i tri trijumfa nad Rodžerom u polufinali­ma Australija­n opena (2008, 2011, 2016). Osim sada već čuvene potere Đokovića za Federerom na večitoj listi po broju osvojenih grend slem titula (Švajcarac ima 20, a Nole 16), novom sudaru divova dodatni pečat dao je poraz Rafe Nadala od Dominika Tima. Austrijana­c je pobedio prvog tenisera sveta sa 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(6) u poslednjem četvrtfina­lnom duelu u Melburnu i tako je širom otvorio vrata Đokoviću da se vrati na mesto broj 1 već posle prvog grend slema u sezoni.

Preduslov je da Nole odbrani titulu i da, za početak, danas (9.30) pobedi Federera. Kalkulacij­a jasno govori, Nadal će, kao prošlogodi­šnji finalista Australija­n opena, izgubiti 840 bodova, trenutno beži Noletu 515, pa bi Nole u slučaju trijumfa na turniru na novoj ATP listi stekao 315 bodova.

Đoković je poslednji put od Federera na nekom grend slemu izgubio još 2012. godine. Od tada traje njegova prava dominacija.

- Ne bih rekao da dominiram protiv njega. Kad god igramo, potreban je veliki napor i trud da bih ga pobedio. Pobedio sam na Vimbldonu prošle godine, a imao je dve meč lopte, bio je na udarac od toga da dobije taj meč. Imao sam uspeha protiv njega, posebno na grend slem turnirima. Ipak, Rodžer je Rodžer. Uvek znate da će igrati na najvišem nivou, bez obzira na podlogu. Voli ovakve mečeve, rivalitete, polufinala, finala grend slema - objasnio je Novak.

Posle poraza Nadala u četvrtfina­lu, Noletu je otvoren put, u slučaju da odbrani titulu na Australija­n openu, za povratak na prvo mesto na ATP listi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia