Alo!

Usputna stanica do OI u Tokiju

NEMA STRESA Viktor Jelenić, predsednik VSS-A, o petom mestu vaterpolis­ta na EP

-

Činjenica da Srbija više nije vladar Evrope u vaterpolu ne brine nikoga u našem savezu!

Viktor Jelenić, predsednik VSS-A, objasnio je da je šampionat u Mađarskoj bio samo zagrevanje za nadmetanje na Olimpijski­m igrama!

- Hteo bih da se zahvalim igračima i štabu na borbenosti jer znam kako je i koliko je teško igrati za peto mesto kada se izgubi u četvrtfina­lu. Ovi momci osvojili su mnogo medalja i prelepo je što smo osvojili peto mesto. Imali smo samo jednu nerešenu utakmicu, koju smo izgubili na peterce, mi smo EP završili bez poraza u regularnom delu. Ovo EP je bilo usputna stanica za OI u Tokiju. Za to se spremamo i krećemo da odbranimo zlato iz Rija. Pripreme su već počele za Igre, koje su za manje od šest meseci - rekao je Jelenić.

A koliko će to biti teško, Jelenić nema dilemu:

- Nesporno je da imamo najveći kvalitet, ali i drugi igraju vaterpolo. Najveći pritisak ovi igrači daće sami sebi, nemojmo da im dajemo dodatni pritisak. Oni znaju šta su Olimpijske igre, odbrana zlata bila bi neviđen uspeh. Navikli smo da sa svakog prvenstva donesemo medalje. Sa željom i voljom kao u borbi za peto mesto na EP, uveren sam da uzimamo medalju na OI. Da li će biti bronza, zlato, srebro... Naše je da idemo da branimo zlato - rekao je Jelenić.

A što se tiče priče da će Beograd biti domaćin EP 2024. godine...

- Na EP smo razgovaral­i o šampionatu 2024, to su bili preliminar­ni razgovori. Naša zelja je da budemo domaćini na nekom novom objektu, da se ponovo napravi jedan bazan na kom je moguće da igramo i da organizuje­mo takmičenje, da imamo jedan velelepni objekat - rekao je Jelenić.

„Nama je glavni cilj da odbranimo titulu na Olimpijski­m igrama i za to se spremamo“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia