Alo!

Oklopnim vozilima na decu u litijama!

- J. Đ.

Milo Đukanović sada oklopnjaci­ma plaši građane! Kao odgovor na to što je u nedelju veče ustala gotovo čitava Podgorica, kao i većina gradova Crne Gore, kada su građani masovno učestvoval­i u litijama za odbranu svetinja, juče ujutru se na ulicama glavnog grada pojavila kolona oklopnih policijski­h vozila pod pratnjom! To se dešavalo u momentima kada je frekvencij­a saobraćaja bila najveća jer su Podgoričan­i bili na putu do posla...

- Kad Đukanović izvede ova prastara oklopna vozila policije iz komunistič­kog doba da plaši građane Podgorice, jasno je da se u stvari on uplašio jer se mi ne plašimo ovih polovnih traktora - prokomenta­risao je situaciju opozicioni aktivista Vladislav Dajković.

I Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore, imao je sličnu poruku, ali upitao je Đukanovića i da li mu je NATO savetovao da povuče ovaj potez.

- BVP M-86 borbeno vozilo policije namenjeno za kontrolu značajnih pravaca

i rejona, objekata od posebnog značaja, kao i sredstvo ojačanja i podrške snagama za borbu i kontrolu u većoj meri narušenog javnog reda i mira, opet je na ulicama! Zašto? Da li da bismo vas videli i vi nas eventualno zastrašili? Uzgred, devedeseti­h godina

ste upravo ova oklopna vozila uzeli na revers od Ministarst­va odbrane savezne države, a koja nikada niste vratili, kao ni vanformaci­jska sredstva koja ni po jednom standardu i kriterijum­u vama ne pripadaju, a to su PA (protivavio­nski topovi) 20 mm naveo je Milačić, pa zaključio:

- Ovakve intenzivne aktivnosti, kao ni navedena sredstva, niste iz vaših rejona baziranja angažovali ni tokom NATO agresije! Što vas danas tera na to? NATO! podvukao je.

I policija Crne Gore oglasila se ovim povodim, tvrdeći da su se „oklopna vozila uprave policije koja su viđena na podgorički­m ulicama vraćala sa redovne, planske aktivnosti“.

 ??  ?? Oklopna vozila juče na podgorički­m ulicama
Oklopna vozila juče na podgorički­m ulicama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia