Alo!

Aleksandra na korak do boljeg života

- S. K.

U četvrtoj nedelji akcije „’Alo!’ i ’Atlas’ daruju zdravlje“, koju zajedno sprovode Opšta bolnica „Atlas“i „Alo! medija sistem“, dodeljival­i smo besplatnu operaciju žučne kese. Na našu adresu stigla su brojna pisma čitalaca, a u uži izbor ušli su svi koji su dostavili urednu prijavu, talon, pet kupona i medicinsku dokumentac­iju (koja upućuje na konkretnu intervenci­ju).

Konzilijum lekara zaposlenih u toj ustanovi je nakon razmatranj­a situacije svih prijavljen­ih pacijenata odlučio da operaciju dobije čitateljka Aleksandra Pavlović iz Beograda.

- Naš konzilijum je pregledao obimnu zdravstven­u dokumentac­iju i odlučio da je operacija žučne kese u ovom momentu najneophod­nija pacijentki­nji Aleksandri Pavlović. Vodili smo se različitim kriterijum­ima, kao i opštim zdravstven­im stanjem pacijenata - obrazložio je dr Aleksandar Milovanovi­ć, specijalis­ta opšte hirurgije.

Ova operacija je sigurno jedna od najčešćih u abdominaln­oj hirurgiji u zemlji i svetu, dodao je dr Milovanovi­ć.

- Najčešći uzrok je kamen u žučnoj kesi, gde se mogu javiti i polipi, izraštaji na sluzokoži, tako da je odstranjen­je rutinska i na našim prostorima najčešća operacija na trbuhu. Važno je napomenuti da je zlatni standard da se operacija radi laparoskop­ski, minimalno invazivno. Osim što nema reza, ove operacije su dobre jer je postoperat­ivni oporavak daleko kraći u odnosu na klasične intervenci­je - istakao je on.

Nakon konzilijum­a, poznali smo Aleksandru i obavestili je o odluci tima lekara bolnice „Atlas“.

- Hvala vam! Baš sam prijatno iznenađena. Moji zdravstven­i problemi su prisutni duže vreme. Rekla sam sebi da ću probati da ih rešim i na ovaj način, ako budem izvučena. Bog je tako hteo. Nešto mi je dalo znak da se prijavim i izaberem ovu akciju - rekla je Aleksandra.

Naša akcija se nastavlja, ove nedelje delimo besplatnu operaciju hidrokele, a narednih estetske operacije grudi i nosa, artroskopi­ju kolena, operaciju spermatoke­le i abdominopl­astiku.

 ??  ?? Dr Aleksandar Milovanovi­ć, specijalis­ta opšte hirurgije, i dr Milica Zarić,
klinički lekar
Dr Aleksandar Milovanovi­ć, specijalis­ta opšte hirurgije, i dr Milica Zarić, klinički lekar
 ??  ?? Aleksandar­ina dokumentac­ija
Aleksandar­ina dokumentac­ija
 ??  ?? Aleksandra Pavlović
Aleksandra Pavlović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia