Alo!

Jaja su u Skupštini jeftinija nego na pijaci

-

Cena „koka-kole“u skupštinsk­om restoranu nije se menjala čak pet godina i iznosi samo 13 dinara, koliko košta i espreso Za pristojan ručak ne treba više od 350 dinara, i to sve ako poručite, na primer, bačku supu, batak sa pomfritom, činiju salate i parče najskuplje lešnik torte

Poslanici u Skupštini Srbije jedu i piju za takvu bagatelu, da jeftinije nema ni kod mame. Ukoliko, recimo, od mame naručite da vam isprži kajganu od dva jajeta, potrošiće više nego što ćete za isti obrok platiti u skupštinsk­om restoranu.

Naime, u parlamentu omlet od dva jajeta košta svega 24 dinara, a samo da kupite dva jajeta treba vam 26 dinara, još kad dodate ulje i struju, mami se više isplati da vas pošalje u skupštinsk­i restoran nego da se maltretira i da vam sprema doručak.

Nažalost, obični smrtnici, odnosno građani Srbije, nemaju pristup Skupštini, pa tako ni skupštinsk­om restoranu, dok naši narodni poslanici em troše pare građana, em jedu za džabaka.

Osim hrane, i piće je toliko jeftino, da mogu da se prskaju njime ako im padne na pamet. Cena „koka-kole“od 0,2 litra nije se menjala čak pet godina i iznosi samo 13 dinara, koliko koštaju espreso i biljni čaj sa li- munom, dok za espreso sa mlekom treba izdvojiti šest dinara više, odnosno 20 dinara. Čaša soka od jabuke košta samo 16 dinara, dok za pola litra gazirane ili negazirane mineralne vode treba dati samo 18 dinara, što nema ni u prodavnici.

Tako za pristojan ručak ne treba više od 350 dinara, i to sve ako poručite, na primer, bačku supu od 50 dinara, pileći batak sa pomfritom od 192 dinara, činiju salate od kupusa od samo 20 dinara i parče najskuplje lešnik torte, koju ćete platiti svega 85 dinara.

Ljubitelji ribe za manje od 200 dinara mogu jesti oslića, dok losos košta 428 dinara. Oni koji bi usput da

Za jedan pristojan ručak ne treba više od 350 dinara,

i to sve ako poručite, na primer, bačku supu od 50 dinara, pileći batak sa pomfritom od 192 dinara, činiju salate od kupusa od samo 20 dinara i parče najskuplje

lešnik torte, koju ćete platiti svega 85 dinara

prezalogaj­e imaju sendviče od 77 dinara, koliko košta sendvič sa šunkom, pa do 138 dinara, koliko staje sendvič sa njeguškom pršutom.

Ljubitelji paste, recimo, špagete karbonara mogu pojesti za samo 115 dinara, što je dvaput jeftinije nego na kiosku brze hrane.

Od jela sa roštilja, najpovoljn­ije su roštiljske kobaje od 135 dinara, dok svinjski vrat na žaru košta 176 dinara, a pljeskavic­a na kajmaku staje 222.

Oni osetljivij­i, koji se odmah posle svađe hvataju za slatkiše, posle skupštinsk­e svađe i to mogu učiniti, i to džabalesku, jer mogu poručiti grčku baklavu za 55 dinara. D. R. - M. K.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia