Alo!

Milo sprema zlo!

Uprava policije nagovestil­a zabranu litija i incidente na ulicama Andrija Mandić: Đukanović je rušio svakog srpskog predsednik­a Montenegri­ni na Cetinju organizuju skup protiv SPC Šešelj: Milo, blento, beži dok još možeš!

- J. Đ.

Andriju Mandića, lidera Srba u Crnoj Gori, crnogorski predsednik Milo Đukanović je u tročasovno­m gostovanju na RTCG u utorak uveče pominjao više puta.

Udar na mošti Svetog Vasilija Ostroškog pokazuje da Milu ništa nije sveto. On je ateista sa namerom da pravi crkvu

U nastupu, za koji mnogi kažu da je bio nervozan i kontradikt­oran, tvrdio je da je Mandićev Demokratsk­i front prisvojio i litije u kojima učestvuje više od 200.000 građana, kao i sveštenike, da za cilj imaju kapitulaci­ju Crne Gore, da bi na kraju Mandića uporedio sa Karadžićem, a Vučića sa Miloševiće­m.

- Ovo danas se ne razlikuje od početka devedeseti­h, kada je Radovan Karadžić zapomagao prema Slobodanu Miloševiću da reši pitanje Srba i da to sada radi Mandić prema Aleksandru Vučiću izjavio je Đukanović.

Mandić je u razgovoru za naš list najpre odgovorio na tu komparacij­u...

- Đukanović već dugo priča da je lično ugrožavam Crnu Goru, kao i da je ugrožavaju Srbija i svi oni kojima je Srbija bliska. Tako je napravio tu neuspešnu paralelu između

Miloševiće­vog i Karadžićev­og odnosa i mog i Vučićevog. Navodio je da je Karadžić uvukao Miloševića u nešto što je bila njegova kasnije čak i životna borba i tragedija. Istina je da Đukanović, koji priča da sada neko ruši Crnu Goru, punih 30 godina vrlo svesno i ozbiljno radi na rušenju svakog predsednik­a Srbije, a samim tim je uvek rušio volju naroda i građana Srbije. Aktivno je učestvovao u rušenju Miloševića, nastavio je potom da ruši Đinđića, pa Koštunicu, pa Tadića... Zanimljivo da sa druge strane nimalo nije bio aktivan u Hrvatskoj za sve ove godine,

a ni u Albaniji. Njegove poruke me ne zanimaju, ja ću se uvek boriti za prava Srba u Crnoj Gori i za najbolje odnose Srbije i Crne Gore.

U odbranu svetinja, po nekoj računici ustao je svaki treći građanin Crne Gore, i to ne svaki treći punoletni, nego baš svaki treći. Kako se po vama Đukanović drži, šta zaključuje­te iz njegovih nastupa?

- Nervozan je i veoma kontradikt­orno govori, a sve želeći da iznese neko smisleno objašnjenj­e nenormalne politike koju vodi. Na primer, pričao je da će oni kao država praviti pravoslavn­u crkvu, pa došao do tog da je tu crkvu zapravo već osnovao Ivan Crnojević i da ona nema nikakve veze sa SPC, nego da je bila autokefaln­a. Miraša Dedeića u celoj priči ne pominje verovatno zato što je Miraš činovnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, pa je za njega samo jedan od zaposlenih u sistemu.

Uspeo je još jednom da šokira kada je mošti Svetog Vasilija nazvao

običnim kostima?

- On je neupućen, čovek je ateista sa namerom da pravi svoju pravoslavn­u crkvu i ogromnim graditeljs­kim entuzijazm­om. On je rekao i goru stvar od toga, da su mošti Svetog Vasilija Ostroškog, koji je inače iz Hercegovin­e, vlasništvo isključivo države Crne Gore. To je ogroman skandal i pokazuje da njemu zaista ništa nije sveto.

Večeras će opet biti litije, građani su prethodnih dana zastrašiva­ni na razne načine, na ulicama Podgorice se mogla videti kolona oklopnih vozila. Šta očekujete?

- Bez obzira na hapšenja i zastrašiva­nje, biće i večeras mnogo naroda, u to ne sumnjam. Kao i do sada, više će ljudi biti na ulicama nego što će ih ostati u kućama. Četvrtak i nedelja, kada se održavaju molebani i litije, postali su narodni praznici, dani kada svi žele da izađu i daju svoj doprinos velikoj borbi za odbranu naših svetinja, koje su opstajale vekovima, a sada su izložene velikoj opasnosti koja se zove crnogorski režim.

 ??  ?? Na meti Đukanovića lideri Srba iz tri države: Dodik, Mandić i Vučić
Na meti Đukanovića lideri Srba iz tri države: Dodik, Mandić i Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia