Alo!

Dule i Mlaða se napušavali!

Haos u Savezu za Srbiju, niko ni sa kim ne priča zbog bojkota

- E. A.

U Savezu za Srbiju vlada opšti haos zbog toga što jedan deo funkcioner­a nikako ne želi da bojkotuje izbore na lokalu. Zbog toga su pale i teške reči između Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića s jedne strane i Đilasovog kuma Mlađana Đorđevića s druge strane, a koji ih je bukvalno optužio za izdaju.

Savez za Srbiju zalaže se za bojkot izbora, međutim, nisu svi za to, bar ne kada je reč o lokalu. Naime, pojedini funkcioner­i smatraju da treba da izađu na izbore na lokalu i to samo tamo gde smatraju da mogu da odnesu pobedu, a to su Šabac, Paraćin i beogradska opština Stari grad.

Tako Nebojša Zelenović nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da ponovo

neće biti gradonačel­nik, pa na sva usta priča o tome da se u Šapcu mora izaći na izbore pod izgovorom da se građanima crno piše ukoliko SNS dođe na vlast.

Međutim, isto viđenje nema Đilasov kum Mlađan Đorđević, koji smatra da ako se na lokalu izađe na izbore, priča o bojkotu nema nikakvog smisla. Za njega je to ravno izdaji, što je otvoreno rekao i na sastanku održanom u utorak uveče.

- Zelenović je pokušao da ubedi lidere SZS-A da treba izaći na izbore na lokalu.

Međutim, Đorđević je kao iz topa kazao da je to izdaja. Nakon toga Zelenović je ljutito napustio sastanak. Dušan Petrović, koji je alfa i omega Zajedno za Srbiju i zapravo pravi šef u Šapcu, pokušao je još jednom da ih ubedi da se ide na izbore na lokalu, a onda ubrzo kad je Đorđević ponovio reč „izdaja“, opsovao ga je i kao furija izjurio napolje - navodi izvor „Alo!“blizak Savezu za Srbiju.

Žestok verbalni sukob izbio tokom priče o eventualno­m izlasku na lokalne izbore

 ??  ?? Mlađan Đorđević: „Dule izdao“
Mlađan Đorđević: „Dule izdao“
 ??  ?? Dušan Petrović oterao Mlađu u ...
Dušan Petrović oterao Mlađu u ...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia