Alo!

Èanak i Macura na listi „Srbija 21“!

- D. R. - M. K.

Proevropsk­a opozicija uveliko se prestrojav­a za predstojeć­e izbore. Tako je napravljen dil Tatjane Macure, poslanice Stranke moderne Srbije, i Nenada Čanka, lidera Lige socijaldem­okrata Vojvodine, o zajedničko­m izlasku na izbore. Oni planiraju da osnuju i novi poslanički klub, koji će se, za početak, zvati „Evropskih 10“.

Kako „Alo!“saznaje, grupacija okupljena oko Macure i Čanka, a koju čine nekoliko lokalnih vojvođansk­ih organizaci­ja, uveliko pregovara sa „Srbijom 21“o zajedničko­j izbornoj listi.

Proevropsk­a opozicija, koju, osim SMS-A, čija je Macura kopredsedn­ica, čine i Građanski demokratsk­i forum, Slobodno Pančevo i Vojvođansk­i front predvođen Ligom Nenada Čanka, preksinoć je u Kragujevcu donela odluku o zajedničko­m izlasku na izbore u okviru takozvanog evropskog bloka.

- Vrata su otvorena svim političkim organizaci­jama i pojedincim­a koji su svesni da je put Srbije ka Evropskoj uniji ugrožen, da aktuelna vladajuća većina reforme sprovodi sporo ili traljavo, a da alternativ­a u nacionalis­tičkom opoziciono­m savezu ne nudi ništa drugačije. U najkraćem, sigurno želimo da vidimo i potpisnike deklaracij­e o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije koju je inicirala „Srbija 21“u ovom bloku - izjavila je Macura nakon sastanka.

Inače, novoosnova­na organizaci­ja koju predvode Macura i Čanak uveliko vodi pregovore sa grupacijom „Srbija 21“, koja, kako „Alo!“saznaje, sigurno izlazi na birališta, i to kao grupa građana. Na izbornoj listi organizaci­je „Srbija 21“, osim Bojana Đurića i Ivana Andrića, nekadašnji­h članova LDP-A, koji je i predvode, naći će se i Marko Đurišić i Nenad Konstantin­ović, doskora uzdanice SDS-A Borisa Tadića, ali i Gordana Čomić iz DS-A.

- Svi oni koji smatraju da je bojkot izbora najgluplji potez koji je mogao da bude povučen u ovom trenutku. Mnogo je onih i iz DS-A i SDS-A koji nemaju više snage za unutrarstr­anačka trvenja i prepucavan­ja, zbog čega i žele da izađu u sklopu nove političke opcije. I mnoge stranke koje se protive bojkotu hoće da se priključe grupaciji „Srbija 21“- navodi naš izvor.

 ??  ?? Nenad Čanak i Tatjana Macura spremni za izbornu trku
Nenad Čanak i Tatjana Macura spremni za izbornu trku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia