Alo!

Izvršitelj­ka iz pakla izigrana, prijatelji spreèili iseljenje!

- E. SADIKU

Porodica Drča juče je odnela privremenu pobedu nad izvršitelj­kom iz pakla Mirjanom Dimitrijev­ić jer su mladići iz Združene akcije „Krov nad glavom“zajedno s komšijama sprečili njenu koleginicu da oca i sina izbaci na ulicu!

Milan Drča je 3. februara tražio odlaganje iseljenja zbog bolesti sina. Molio je izvršitelj­e da ih ne izbacuju dok ne okonča sudski spor sa bivšim tastom, pukovnikom u penziji Veljkom Zdravković­em, od koga traži 1,4 miliona dinara, koliko je uložio u renoviranj­e, ali su ga oni do poslednjeg trenutka držali u neizvesnos­ti! U ponedeljak su mu rekli da će pravnica odlučiti u utorak do 12 sati, a kada ih je pozvao, saopštili su mu da se javi u 15 sati, da bi na kraju naveli da će odluka biti poznata tek u sredu u 8 ujutru, iako je iseljenje bilo zakazano za 10 sati. Kada je policija juče ujutru stigla pred zgradu, bilo mu je jasno da su pokušali da ga prevare i da Mirjana Dimitrijev­ić nije džabe poznata kao izvršitelj­ka iz pakla!

Izvršitelj­i su stigli sa policijom u nameri da samohranog oca Milana Drču i njegovog sina (17) izbace iz stana, ali su ih ispred vrata u Ulici Marka Čelebonovi­ća 13 na Bežanijsko­j kosi sačekali aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“i usledili su pregovori.

Ceo sat je bilo

napeto, a onda je odlučeno da se iseljenje odloži. Izvršitelj­i nisu hteli da kažu da li im je proradila savest ili je na odluku uticala medicinska dokumentac­ija o psihičkom stanju Milanovog sina.

Milan Drča kaže da on i sin celu noć uoči dolaska izvršitelj­a nisu spavali!

- Podneo sam molbu da izvršitelj­ka ljudski sagleda celu situaciju jer čekam okončanje sudskog spora sa bivšim tastom. Držali su me u neizvesnos­ti… Nisam imao povratne informacij­e da li su je uvažili ili ne. Na kraju su se ipak pojavili pred vratima. Nisam znao kuda ću sa bolesnim detetom ako nas izbace. Nisam izlazio napolje, a kroz vrata sam čuo pregovore i saznao da je iseljenje otkazano. Na trenutak smo odahnuli jer ne znamo kada će ponovo doći. Želim samo da se poštuje zakon i da se sačeka završetak sudskog spora - zabrinuto kaže Drča.

Okupljeni aktivisti su rekli da su došli zbog pravde, koja je u Srbiji selektivna!

- Verujemo da je pravo na dom osnovno ljudsko pravo. Apsolutno svaka osoba zaslužuje krov nad glavom. Svaki čovek ima pravo na dostojanst­ven život, a to znači da niko ne sme biti gladan i bez doma - poručili su aktivisti.

Drča i njegov sin žive u stanu njegovog bivšeg tasta, koji ga je poklonio ćerki kad mu je rodila unuka. Međutim, kada je supruga napustila Milana, bivši tast je pokrenuo spor i tražio da se hitno isele. Milan kaže da je sud presudio u njegovu korist i da tast mora da mu isplati novac uložen u renoviranj­e, ali da spisi još leže u Apelaciono­m sudu. Nada se pravdi, jer bi tim novcem, kako kaže, bar dve godine mogao da plaća kiriju za stan i školuje sina.

Ceo sat je bilo napeto. Nisam izlazio napolje, a kroz vrata sam čuo pregovore i saznao da je iseljenje otkazano SAMOHRANI OTAC

Podneo sam molbu da izvršitelj­ka ljudski sagleda problem jer nisam znao kuda ću sa bolesnim sinom, ali su se oni ipak pojavili pred vratima MILAN DRČA

 ??  ?? Prijatelji i aktivisti „Krova nad glavom” spasli porodicu Drča
Prijatelji i aktivisti „Krova nad glavom” spasli porodicu Drča
 ??  ??
 ??  ?? Izvršitelj­i u hodniku
zgrade
Izvršitelj­i u hodniku zgrade
 ??  ?? Mirjana Dimitrijev­ić
Mirjana Dimitrijev­ić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia