Alo!

UBIO ŽENU, PA CELU NOĆ presedeo pored leša! Pokazao policajcim­a sekiru

-

Jezivo! Devizni penzioner Mihajlo Ilić (86) iz sela Miloševa kod Jagodine masakrirao je sekirom i nožem nevenčanu suprugu Dobrilu (74) u svojoj porodičnoj kući!

Mihajlo nas je dozivao sa KAPIJE! KADA SMO ŽENA I ja izašli, rekao je samo: ’Ubio sam Dobrilu!’

Žena je preminula na licu mesta, a starac je celu noć sedeo pored leša u lokvi krvi, a kada je svanulo, otišao je kod komšije da traži pomoć i rekao mu: „Ubio sam Dobrilu.“

Ubistvo se dogodilo 4. februara oko 22 sata, kada je između supružnika izbila svađa, koja je prerasla u krvavi pir. Starac je juče oko 7 ujutru odlučio da se prijavi.

- Mihajlo je najpre jednom udario Dobrilu sekirom po glavi, a kada je pala na pod, nastavio je besomučno da je ubada nožem sve dok nije prestala da diše. Čitave noći je sedeo pored tela u lokvi

KUĆA U KOJOJ SE DOGODIO ZLOČIN

KOMŠIJA ŽIVORAD OBRADOVIĆ

krvi, a ujutru je odlučio da se preda policiji - navodi izvor blizak istrazi.

Komšija Živorad Obradović kaže da je Ilić došao da zatraži pomoć.

- Mihajlo nas je dozivao s kapije! Kada smo žena i ja izašli, rekao je samo: „Ubio sam Dobrilu.“Tražio je telefon da pozove svog prijatelja Caneta. Primetili smo kobne noći da nije ložio vatru, ali nam to nije bilo sumnjivo. Kada je rekao da je ubio Dobrilu, mislili smo da se šali, pa smo pozvali Caneta da proverimo, ali nam je on potvrdio da je sve istina i da je pozvao policiju - navodi za „Alo!“komšija Živorad Obradović.

Kako saznajemo, Mihajlo

PREDAO SE POLICIJI:

MIHAJLO ILIĆ

Ilić je devizni penzioner. Najpre je radio u Jagodini kao manevrista na železnici, a onda je otišao u Francusku i Austriju. Meštani kažu da se iz Austrije vratio sa penzijom od 200.000 dinara.

- Mihajlo se četiri puta ženio, a kada se vratio iz Austrije, zvao je Dobrilu da mu pomaže u kući. Oni su pre deset godina sklopili ugovor o doživotnom izdržavanj­u, ali su zapravo živeli kao muž i žena - navodi komšinica Slavica Janković i dodaje da se Mihajlo u poslednje vreme žalio na Dobrilu i njenog sina.

- Nije alkoholiča­r, niti je bio

Po dolasku policije, Mihajlo je sve priznao i bio je smiren.

- Mihajlo se nije odupirao hapšenju. Bio je do te mere smiren, da je sam pokazao policajcim­a sekiru i nož kojima je ubio Dobrilu i ispričao šta se dogodilo - navodi izvor blizak istrazi.

Starac se nije opirao hapšenju, a policiji je POKAZAO SEKIRU I NOŽ. Rekao je da su mu DOBRILA I NJEN SIN IZVLAČILI novac i da je zbog toga sa njom hteo da raskine UGOVOR O DOŽIVOTNOM IZDRŽAVANJ­U“

ŽIVORAD OBRADOVIĆ, komšija

nasilan, samo se u poslednje vreme žalio da mu Dobrila i njen sin uzimaju novac. Mnogo im je pomagao, a njenom sinu je navodno otplatio kredit od 20.000 evra. Problemi su nastali jer je hteo da raskine ugovor o doživotnom izdržavanj­u - navodi Slavica. Policija utvrđuje okolnosti ovog zločina. D. ILIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia