Alo!

Virus i Amerikanke ne plaše šampionke

SAMO NAPRED Košarkašic­e Srbije danas počinju borbu za vizu za OI

-

Beograd je od danas centar košarkaško­g sveta! U našem glavnom gradu počinju dva kvalifikac­iona turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Prvi je bio planiran, a drugi smo dobili zbog problema koji su zadesili Kinu, iako je prvobitno bilo planirano da se igra u Fošanu. Bilo kako bilo, Beograd će osim najboljih svetskih košarkašic­a iz SAD, kao i devojaka iz Nigerije i Mozambika, ugostiti i reprezenta­cije Velike Britanije, Koreje i Španije, ali i reprezenta­tivke

„Reprezenta­cija Kine nije bila dugo u domovini, pa nema razloga da se plašimo. Pa šta ako su devojke iz SAD najbolje? Igraćemo“, tvrdi Jelena Bruks

Kine!

Eto novog razloga za brigu. Usred svetske krize zbog koronaviru­sa, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, u kojoj će se košarkašic­e Srbije boriti za vizu za Tokio, igraće i Kineskinje. Ali u redovima aktuelnog osvajača bronze na EP, kao i trećeplasi­ranog tima na prethodnih OI, nema panike. Naprotiv!

- Košarkašic­e Kine bile se u Sloveniji mesec i po. Kako sam čula, one su bile u nekoj vrsti karantina i pre pojave ovog virusa. Nisu bile u domovini dosta dugo. Pod medicinski­m su nadzorom otkad su sletele u Evropu. Verujem da se vodi računa da se virus ne proširi, tako da se ne plašimo, niti imamo razloga za brigu - objašnjava za „Alo!“Jelena Bruks, kapiten Srbije.

Dakle, devojke se ne plaše koronaviru­sa. Ali da li se plaše duela sa Amerikanka­ma, suverenim vladarkama sveta ženske košarke?

- Znamo protiv koga igramo i u kakvom su sastavu došle, one su bez bilo kakvog opterećenj­a, jer su već obezbedile plasman na Olimpijske igre nema dilemu Jelena Bruks.

Dakle, plan je jasan. Bez obzira na ishod meča protiv SAD (kao svetske šampionke su već na OI), Srbija će vizu za Tokio tražiti u duelima protiv Nigerije i Mozambika. Iz naše grupe, dve najbolje plasirane selekcije, uz SAD, idu na OI. B. PAUNOVIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia