Alo!

Joviae i Matiae na popustu!

Napadaču Reala su blede partije ove sezone spustile cenu za 33 procenta, baš kao i vezisti Mančestera Koliko posle završetka prelaznog roka vrede naši najpoznati­ji fudbaleri

-

Luka Jović nikako da proradi u Realu ili iskoristi neku od retkih šansi koje mu daje trener Zinedin Zidan. Mladi Srbin se i sam čudi, nije mu jasno gde se izgubio nesumnjiv golgetersk­i njuh, ali ne gubi nadu. Kao ni trener kraljevsko­g kluba, koji ga periodično bodri rečima i većom minutažom u kupu i na manje značajnim utakmicama.

Ipak, više je onih koji veruju da će Jović u bliskoj budućnosti biti prošlost Reala. Ako ništa drugo, poslaće ga na pozajmicu. Možda to i nije loša varijanta kako bi povratio poljuljano samopouzda­nje. Tek su mu 22 godine, pa je nekako i kriza kroz koju prolazi u novoj sredini, velikom klubu i posle nagađanja u vezi sa transferom koja su mesecima trajala logična.

Blede partije u dresu Reala uticale su na Jovićev pad na listi vrednosti poznatog „transferma­rkta“, inače najskuplje­g (60 miliona evra) srpskog fudbalera svih vremena.

Vrednost mu je pala za 33,3 odsto, odnosno sa 60 na 40 miliona evra, i to za samo pola godine! U toj grupi još su Fekir (Betis), Džaka (Arsenal), Bejl i Asensio (Real), ali i Nemanja Matić (31).

Vezista „orlova“i Mančester junajteda procenjen je na 20, a ne tako davno vredeo je 30 miliona evra. Jasno je zašto mu se to dešava. Solskjer ga je bacio u drugi plan i tek posle povreda Pogbe i Mektominej­a vratio se u prvi tim. Za sada nema ništa od selidbe u Seriju A ili MLS, ali leto je nova prilika, bez obzira na to što mu godine nisu saveznik.

U padu su i najveće zvezde: Ronaldo (16,7 odsto - Juventus), koji je procenjen na 75 miliona, Nejmar (11,1 odsto - PSŽ), iako drži cenu od 160 miliona i Mesi (6,7 odsto - Barselona), čije je tržišna vrednost 140 miliona evra.

Sa mape polako „nestaju“Seri (Galata) 52 odsto, Roni Lopez (Sevilja) 50 odsto, Mina (Selta) 40 odsto, Kavani (PSŽ), Rakitić (Barselona) i Alonso (Čelsi) 37,5 odsto...

Odlazak u Kinu donosi veliku zaradu, ali donosi i pad vrednosti. Po principu „daleko od očiju, još dalje od srca“, ogroman pad doživeli su Hamšil 61,4 odsto, Hulk 57,5 odsto, El Šaravi 46,7 odsto, Arnautović 42,9 odsto i Paulinjo 39,5 odsto.

M. T.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia