Alo!

Nema „Beovizije“

-

Na zvaničnom „jutjub“kanalu RTS-A objavljenj­e su pesme koje će se na „Beoviziji“, od milošte zvanoj „bezvezoviz­ija“. Iako ima 24 pesme, vrlo je čudno gledati spisak sa kojeg fale Lana i Aldo, Maja Nikolić, Saška Janković i Lord, ali šta je, tu je.

Popularne „Hurricane“su totalno omanule jer pesma zvuči kao da su je odbile članice grupe „Đavolice“iz „Granda“. To je ona grupa iz koje su pobegle Teodora Džehverovi­ć i Tamara Milutinovi­ć, pa je ona Goga morala da se uda. Ista sudbina čeka i ovaj trojac. Zapamtite šta sam vam rekao! Ivana Jordan je sama napisala tekst i muziku pesme koju izvodi, a to vam je dovoljno, verujte mi. Iako sam mislio da je nemoguće, Bane Mojićević je uspeo da nađe toliko dosadnu pesmu, koja savršeno oslikava njega i njegovu karijeru. Izvesni Marko Marković se mnogo loži na Bregovića, a nije imao lovu da ga angažuje, pa su mu divnu imitaciju napravili Vladimir Graić i Leontina Vukomanovi­ć. Brzo je, šatorski i ciganjski. Preglede vredne pominjanja ima samo jutjuber Andrija Jo, koji se našminkao kao Lepa Brena u spotu „Luda za tobom“, ali mu niko nije rekao da uz to mora i da se vrti oko svoje ose, tako da je fora propala. Poentu njegove pesme nisam razumeo, neki muzej i meduza, fali samo guza! Interesant­no je da se kompozitor Dušan Bačić na takmičenju pojavljuje sa čak dve pesme?! Na spisku ne postoji pesma koju želite ponovo da čujete, pa su sve o kojima nisam napisao ni reč dobile komentar.

Estrado, alo, nema „Beovizije“! „Beovizija“je gotova! Umorna, dosadna, mrtva i nepoznata, na smetlištu je propalih muzičkih festivala. Ostaje nam samo da stegnemo palčeve i molimo se bogu da na „Evrosong“ode Neda Ukraden i njena „Bomba“. Samo da ona pobedi, pa ćemo srediti da tamo ipak peva „Šaj, šaj, rode, šaj“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia