Alo!

Devojke, ’ajmo u Tokio!

VIZA NA TALONU Košarkašic­e Srbije danas (17) protiv Nigerije Ukoliko savladaju rivalke iz Afrike, izabranice Marine Maljković plasiraće se na Olimpijske igre

-

Zagrevanje je gotovo! Pred košarkašic­ama Srbije je ponovo istorijska utakmica.

U okviru drugog kola kvalifikac­ionog turnira za odlazak na OI, naše košarkašic­e danas (17) će igrati protiv Nigerije. Kalkulacij­a je jasna - ukoliko pobede, izvadiće i vizu za najveće nadmetanje sportista ove godine.

Meč protiv Amerikanki i poraz (88:69) nije poremetio planove aktuelnih osvajačica bronzane medalje na EP i prethodnim OI. A i kako bi mogao kada se unapred znalo da je to pripremni meč za preostala dva na turniru s obzirom na to da su se Amerikanke kao šampionke sveta već plasirale u Tokio.

- Nigerija je veoma dobar tim - veoma brz, vrlo skočan. One nisu samo atlete, već su te devojke su veoma dobra grupa igračica koja je kvalitet pokazala na prošlom Svetskom prvenstvu. Videlo se to na mečevima koje su igrale s Grčkom, Francuskom i Turskom - počela je s kompliment­ima na račun današnjih rivalki Marina Maljković,

selektor Srbije.

Ali, uz sve dužno poštovanje prema Nigerijkam­a, Marina ne može da sakrije optimizam.

- Spremne smo za ovaj meč. Ekipi nemam ništa novo da kažem. Moje igračice znaju sve o rivalu. Moramo da postavimo „ono naše“kako treba i da pokušamo da pobedimo. Ne mogu da dozvolim sebi ni da pomislim da će Nigerija u Beogradu imati veću želju za pobedom u odnosu na Srbiju - ne ostavlja dilemu Marina Maljković.

Nigerijke su u prvom meču u našoj grupi lako izašle na kraj sa devojkama iz Mozambika (85:51) u meču u kojem je Promise Amakamara postigla 14, Ezine Kalu donela 11, a Adaora Elonu deset poena.

U slučaju da nešto pođe

Košarkašic­e Srbije su na prethodnim OI osvojile bronzanu medalju

po zlu, pa Nigerija pobedi Srbiju, naše košarkašic­e će u nedelju pokušati da uhvate poslednji voz za Tokio. Za to će im biti potrebna pobeda nad Mozambikom. Ali, o tome niko i ne razmišlja u redovima Srbije. B. P.

Partizan je potpisao ugovor sa Urošem

Vitasom (27). Defanzivac u Humsku stiže kao slobodan igrač, a tokom karijere je igrao za Rad,

Gent, Mehelen i Irtiš.

Nigerija-mozambik Sad-srbija

Srbija-nigerija Mozambik-sad

Srbija-mozambik Nigerija-sad

Kina - Velika Britanija Južna Koreja - Španija

Španija-kina

Velika Britanija - Koreja

Koreja-kina

Velika Britanija - Španija

 ??  ?? Veliki adut: Ana Dabović
Veliki adut: Ana Dabović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia