Alo!

Đilas ide na izbore samo kad je siguran u pobedu!

„On vodi politiku prevare prema svojim partnerima jer priča o bojkotu, a nekima od njih tajno dozvoljava da izađu na izbore“kaže zamenik gradonačel­nika Beograda

- D. R.

Goran Vesić, član Predsedniš­tva SNS-A, izjavio je juče da građani Srbije, pre nego što izađu na predstojeć­e parlamenta­rne izbore, treba sebi da postave pitanje ko najbrže može da stvori Srbiju iz koje njihova deca neće odlaziti u inostranst­vo.

On je rekao da bi građani trebalo da se zapitaju da li je danas bolje nego

2008. ili 2012.

- Drugo je ako Ðilas negira da postoje auto-putevi, da plate rastu, da ima više investicij­a, a otvoreno je više od 220 fabrika, kao i ukoliko negira da Srbija danas ima bolji položaj u međunarodn­oj zajednici. Postavlja se pitanje kako neko može da veruje tom čoveku? - zapitao je Vesić gostujući na Televiziji „Hepi“.

Najzad, kazao je on, građani treba da se zapitaju i ko najbrže može da stvori Srbiju u kojoj žele da žive njihova deca, a odgovor na to pitanje je, ističe, Aleksandar Vučić.

- Da li bi Srbiju i svoju decu dali Draganu Ðilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću - upitao je Vesić i naveo da je ono što Ðilas radi sa lokalnim izborima dokaz prevare. On, prema Vesiću, vodi politiku prevare prema svojim partnerima jer priča o bojkotu, a nekima od njih tajno dozvoljava da izađu na izbore.

- Ðilas učestvuje samo na onim izborima na kojima misli da ima šansu da pobedi. On niti ima odbore

niti svoje pristalice. Ne može da pobedi u Nišu, pa su mu loši izborni uslovi u Nišu, ali zato su dobri u Paraćinu jer se nada da će tamo pobediti - rekao je on i naveo da su Nebojša Zelenović, gradonačel­nik Šapca, i Saša Paunović, gradonačel­nik Paraćina, jasno rekli da su imali dogovor sa Ðilasom, koji je, kaže Vesić, varao i svoje partnere i birače kada je pričao o bojkotu.

Novinarka Ljiljana Smajlović objasnila je principe delovanja Đilasovog SZS-A. - Poručuju: „Mi nećemo da izađemo na izbore iz principije­lnih razloga, ali imamo potpuno druge principije­lne razloge tamo gde hoćemo da izađemo na izbore.“Te činjenice je veoma teško pomiriti. Ja sam protiv teze „ako ne možemo da dobijemo izbore, onda ćemo reći da su izbori nelegitimn­i i da je potrebna vaninstitu­cionalna smena vlasti“- istakla je ona.

 ??  ?? Ne voli da rizikuje:
Dragan Đilas
Ne voli da rizikuje: Dragan Đilas
 ??  ?? Ljiljana Smajlović
Ljiljana Smajlović
 ??  ?? Goran Vesić
Goran Vesić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia