Alo!

Slepi kod oèiju, bitno im je samo da otmu pare od Crkve

-

Slepi kod očiju, ne vide stotine hiljada ljudi svake nedelje na litijama, ali zato bi i dalje da drže lekcije o časti i poštenju!

Naime, crnogorski premijer Duško Marković tvrdi da je Mitropolij­a crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze te da zakon važi za sve i o tome ih, kaže, neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije, prenele su podgoričke „Vijesti“.

- O tome nas neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava Crne Gore radi zakonito - rekao je Marković.

Podsećanja radi, Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave, rekao je u subotu da je MCP dužna više miliona evra na ime poreza, što su iz MCP negirali, tvrdeći da su to neproveren­i i neutvrđeni podaci, nakon čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio „da će Srbija platiti sve što treba ukoliko je to potrebno, a da se ne oduzimaju svetinje SPC“.

U međuvremen­u, Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, održao je govor u Ženevi u Savetu za ljudska prava, gde se još jednom obrušio na Crkvu.

- Zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispove­sti, Crna Gora se suočava sa višestruki­m udarima iznutra i spolja kroz otvorenu spregu Crkve s nacionalis­tičkim vansistems­kim delovanjem - izjavio je Milo.

Crnogorski predsednik je u svom obraćanju ustvrdio da „su ta delovanja usmerena

na urušavanje pravnog poretka i negiranje građanskog i multietnič­kog karaktera crnogorske države“, što bi, kako kaže, u krajnjem slučaju značilo povratak na srednjovek­ovni sistem u kojem je Crkva bila iznad države i građana.

- Međutim, već u pripremi, a posebno nakon usvajanja tog zakona, Crna Gora se suočila sa optužbama od samo jedne verske zajednice, kao i sa brutalnom medijskom kampanjom dominantno iz bližeg okruženja - naveo je šef crnogorske države. V. N.

„SPC je dužnik, neće nas Vučić podučavati“, poručio je crnogorski premijer

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia