Alo!

Srbijo, ne brini, igraaeemo na EP

-

Košarkaška reprezenta­cija Srbije izgubila je od Gruzije u Beogradu u okviru drugog kola kvalifikac­ija za šampionat Evrope 2021. godine! I to ne menja ništa!

Naravno, bilo bi lepše da je debi selektora Igora Kokoškova na domaćem parketu ukrašen pobedom, koja bi potvrdila lepo izdanje protiv Finaca u gostima, ali među reprezenta­tivcima Srbije nisu se upalili alarmi!

Svi problemi s kojima se suočavaju kvalitetni­je reprezenta­cije tokom FIBA prozora jasno su se videli u prva dva kola kvalifikac­ija. Nacionalni timovi su bez aduta iz NBA, ali i Evrolige. Zbog toga i možemo pročitati kako su Španci poraženi od Poljaka na svom parketu ili da je Holandija pobedila Tursku u gostima, da je Belgija razbila Litvaniju... Zbog toga i ne treba da nas čudi kako smo to izgubili od tamo nekih košarkaša iz Gruzije.

- Oni su ekipa koja ima iskusne i kvalitetne pojedince i dugo su zajedno. Možda nam je nedostajal­o malo svežine na kraju da dođemo do pobede pred svojim navijačima - rekao je za „Alo!“Ognjen Jaramaz (24), koji je tokom mečeva protiv Finske i Gruzije pokazao da je zreo da postane deo nacionalno­g tima čak i kada u timu budu NBA i igrači iz Evrolige.

I iskusni Marko Simonović pokušao je da objasni kako se u nedelju desio šok u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

- Bićemo bolji, a kada bude najvažnije, bićemo najbolji. Nije ništa strašno što smo izgubili. Bitno je da smo pobedili Finsku. Idemo dalje - tvrdi Simonović koji će uskoro dres Cedevita Olimpije zameniti uniformom Unikahe iz Malage.

I Jaramaz i Simonović žale zbog propuštene prilike u nedelju. Posebno zbog toga što je Kokoškov doživeo poraz u Beogradu.

- Svaki trener sa sobom nosi nešto svoje i nešto novo u odnosu na one s kojima sam dosad radio. Igorovo znanje, iskustvo i pristup radu sigurno prijaju, naročito nama, mlađim igračima - iskren je Jaramaz.

U krajnjoj liniji, da bismo se kvalifikov­ali na EP, potrebno je da budemo bolji od Finaca i Švajcarske, pošto se Gruzija kao domaćin sledećeg EP već kvalifikov­ala za šampionat Starog kontinenta. B. PAUNOVIĆ

 ??  ?? Pokazao da mu je mesto u reprezenta­ciji: Ognjen Jaramaz
Pokazao da mu je mesto u reprezenta­ciji: Ognjen Jaramaz

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia