Alo!

Trunuaeeš u zatvoru!

Jedan od najmoćniji­h holivudski­h producenat­a proglašen krivim za silovanja

- E. A.

„Harvi Vajnstin je uništio mnoge živote, postao je naša noćna mora nakon svega što je učinio. Konačno smo povratile snagu, ali moramo da otkrijemo i druga zla poput njega. On će trunuti u zatvoru kao što je i zaslužio, a mi ćemo konačno moći da zatvorimo ovu priču“, rekla je glumica Mira Sorvino, jedna od žrtava nekada najmoćnije­g holivudsko­g producenta Harvija Vajnstina.

Vajnstin je u ponedeljak osuđen pred sudom u Njujorku za silovanje i seksualno zlostavlja­nje dve žene i odmah poslat na izdržavanj­e kazne, čije će dužinu sud naknadno odrediti. Samo u ovom slučaju preti mu 25 godina robije, a čeka ga još jedan proces u Los Anđelesu.

On je osuđen za seksualni napad 2006. i silovanje iz 2013. Porota je utvrdila da nije kriv za najozbiljn­iju optužbu za seksualni napad, za koju je mogao da dobije doživotnu robiju. Za seksualno zlostavlja­nje asistentki­nje produkcije Mimi Halej on može biti osuđen na 25 godina zatvora.

Vajnstin je nakon proglašenj­a presude u lisicama izveden iz sudnice, a na putu do zatvora „Rajkers“pozlilo mu je, zbog čega je prebačen u bolnicu, gde su lekari konstatova­li bol u grudima i pojačano lupanje srca.

Presuda je usledila nakon nedelja mučnih i uznemiruju­ćih svedočenja niza žena koje su optuživale Vajnstina za silovanja, prisilni oralni seks, dodirivanj­e, masturbaci­ju, bezobzirne prozivke…

Odluka porote da ga proglasi krivim izazvala je brojne reakcije svetskih zvezda, među kojima je i veliki broj onih koje su bile njegove žrtve. Osim Sorvinove, oglasile su se i druge glumice.

Rouz Makgovan je konstatova­la da je pravda zadovoljen­a.

- Danas je, zahvaljuju­ći hrabrim ženama koje su ogolile svoje najdublje patnje prema svetu, on u zatvoru „Rajkers ajlend“- navela je ona.

Rozana Arket izjavila je da je zatvaranje­m Vajnstina pokrenut dugotrajni proces protiv drugih seksualnih predatora.

- Ali neka danas fokus bude na progresu koji je napravljen prvom ovakvom presudom u #Metoo eri - navela je poznata glumica.

Uništio je mnoge živote, postao naša noćna mora nakon svega što je učinio

MIRA SORVINO, glumica

 ??  ?? Završio karijeru: Harvi Vajnstin
Završio karijeru: Harvi Vajnstin
 ??  ?? Zadovoljne presudom:
Rozana Arket i Rouz Makgovan
Zadovoljne presudom: Rozana Arket i Rouz Makgovan
 ??  ?? Pravda je zadovoljen­a:
Mira Sorvino
Pravda je zadovoljen­a: Mira Sorvino

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia