Alo!

Ubica sa Tvitera se pravi lud!

Policija mi je namestila ubistvo, tako što su mi podvalili da pipnem Miloševu jaknu i nož kojim je on ubijen

- N. GAVRILOV

Pravio se lud u sudnici i porekao zločin! Neđeljko Đurović (31) iz Požarevca, koji se tereti da je iz čista mira usred Beograda izbo studenta Miloša Mileusnića (24), juče je u Palati pravde negirao zločin, tvrdeći da mu je policija namestila ubistvo, tako što mu je podvalila da pipne Miloševu jaknu i nož kojim je ubijen!

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se 27. januara 2019. u dvorištu zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Miloš Mileusnić je brutalno izboden kod samog ulaza kada je krenuo kod devojke. Za ubistvo se tereti Neđeljko Đurović, poznat kao „Tviter ubica“. On je na suđenju rekao da kobnog jutra čak nije ni prolazio Ulicom Dimitrija Tucovića, posle čega su u sudnici pljuštale uvrede između svedoka i optuženog.

- Kao i svakog vikenda, došao sam iz Požarevca u Beograd. Prija mi da sedim sam da odmorim glavu, a volim i da se vidim s društvom u Beogradu. Te večeri mi je bio drug, ali je otišao poslednjim

autobusom. Bio sam budan do četiri-pet ujutru, nisam mogao da spavam, ali nisam bio nervozan. Napolju je padao sneg, a ja volim da šetam kad je sneg, pa sam krenuo napolje da kupim cigare. Kada sam izašao, u patike mi je upadao sneg, pa sam se iznervirao što nisam uzeo dublju obuću! Ispred jedne pekare, na uglu Ruzveltove, video sam dečka kako sedi i halapljivo jede, pa sam gledao u njega. On je bio s nekim društvom i viknuo mi je: „Šta je bre? Šta gledaš, majmune?!“

Ustuknuo sam, krenuo unazad i onda sam pao, pošto je bilo klizavo - rekao je Đurović i dodao da mu je ključ, koji je držao u ruci posekao prst.

- Mnogo sam krvario, a nisam ni primetio. Otišao sam da kupim cigarete, a tek posle sam shvatio da sam prodavačic­i dao krvav novac. Hteo sam da idem do ambulante, ali je bila je zatvorena. Nastavio sam i video radnika ispred „Poštanske štedionice“kako čisti sneg. Pitao sam ga da idem u toalet, a on mi je rekao da pitam obezbeđenj­e. Čuvar me je pustio, a kad je video da sam krvav, rekao je: „Stani!“Velika je greška što sam potrčao, jer je krenuo za mnom, pa smo počeli da se rvemo. Udario sam ga, a onda je pozvana policija. Bio sam nekoliko sati u policiji i pušten sam, posle čega sam otišao kod tetke i teče u stan. Posle nekog vremena, otišao sam na Cvetni trg na piće, a kasnije su me ispred mog stana uhapsili - ispričao je Đurović, tvrdeći da mu je to jedini greh.

Kada je upitan otkud njegov DNK na jakni žrtve, rekao je da su ga u policiji navodno maltretira­li i tukli te da mu je sve podmetnuto.

- Skinuli su me do gole kože. Tukli su me i psihički maltretira­li. Stajao sam go kada je ušao mladi inspektor i bacio mi je jaknu, govoreći: „Evo ti jakna!“Uzeo sam je u ruke i video da je neka crna, ofucana i rekao sam mu da to nije moja jakna. Taj isti inspektor me je tukao dok mi nije krenula krv na nos. Posle su me odveli na mesto gde je bio nož i rekli su mi da se slikam dok pokazujem na nož. Stao sam, a oni su mi rekli da čučnem. Kada sam čučnuo i uzeo nož, rekli su: „Ne, ne, pusti nož, samo pokaži na nož“- branio se optuženi.

Ocu ubijenog Mileusnića je čak pedesetak drugova iz Čačka pružalo podršku na suđenju. Suđenje se nastavlja 1. aprila u 10 sati.

 ??  ?? Miloševi drugovi došli iz Čačka da prate suđenje
Miloševi drugovi došli iz Čačka da prate suđenje
 ??  ?? Optuženi negira ubistvo:
Neđeljko Đurović
Optuženi negira ubistvo: Neđeljko Đurović
 ??  ?? Mučki ubijen: Miloš Mileusnić
Mučki ubijen: Miloš Mileusnić
 ??  ?? Neutešni otac: Goran Mileusnić
Neutešni otac: Goran Mileusnić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia