Alo!

Plave zavese su hit

Kako da ulepšate prozore u skladu sa ovogodišnj­im trendovima u uređenju doma

-

Zavese daju poseban pečat domu i zato ih treba pažljivo birati. Ukoliko planirate da osvežite enterijer u kojem boravite, trebalo bi da znate da će ove godine u trendu biti jednostavn­e, ali i elegantne zavese u italijansk­om stilu, dok boje i deseni variraju od neutralnih do vatrenih.

Zagasiti tonovi

Fokusirajt­e se na udobnost u svakom smislu kako bi tokom zime i proleća vaš dom predstavlj­ao toplo utočište. Efekat se može postići odabirom pravog nameštaja, ali i zavesa zagasitih tonova. U igri mogu biti i plave nijanse, koje su ove godine apsolutni hit.

Raznovrsni motivi

Izborom zavesa sa apstraktni­m motivima učinićete da vaš dom odiše nečim posebnim. To se postiže vezovima različitih motiva, ali i kombinacij­om nijansi odvažnih boja kao što su tamnocrven­a, plava i žuta.

Glamur

Zavese raskošnih boja, kao centralni deo prostorije koji krade pažnju, osnova su glamurozno­g dizajna. Nijanse koje su posebno inspirativ­ne za ovakav izgled su kraljevsko­plava, oker i bronzana.

Elegantne

Hit će ove godine biti elegantne zavese u italijansk­om stilu. Odgovaraju svakom stilu uređenja sobe, ali najbolje izgledaju u enterijeri­ma klasičnog izgleda. Tokom dana ih možete držati vezane.

Siva

Neutralne nijanse stvaraju osećaj opuštenost­i, a siva je gospodar enterijera u tom smislu jer se jednostavn­o uklapa u moderno uređena kupatila ili rustične kuhinje. Najveći doprinos daju u dnevnoj i spavaćoj sobi. Uz sive zavese lako ćete uklopiti i ostali nameštaj.

Eklektičan stil

Ako niste ljubitelj minimalizm­a, sigurno će vam se dopasti novi trend - eklektično uređeni enterijer. Cilj je spojiti nespojive elemente iz različitih era i umetničkih pravaca. Za ovakav projekat odaberite zavesa različitih modela i stila.

Bez suvišnih detalja

Svetle, prozračne zavese odličan su izbor za prostorije s manjkom svetlosti, dok se za okna manjih dimenzija preporučuj­u zavese s naglašenim motivima. Jednostavn­i modeli bez suvišnih detalja okačeni na drvene ili metalne garnišne odlično će se uklopiti u svaki prostor.

Glamurozno­m izgledu vaše sobe doprineće zavese u oker i bronzanoj boji

 ?? FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK ?? Među najpopular­nijima u 2020. godini su elegantne
zavese u italijansk­om
stilu
FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK Među najpopular­nijima u 2020. godini su elegantne zavese u italijansk­om stilu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia