Alo!

STRAH OD KORONE SE ŠIRI BRŽE OD VIRUSA!

-

U Beograd su juče sleteli avioni iz Italije, koja već nekoliko dana važi za evropski epicentar koronaviru­sa. Nakon pasoške kontrole i prolaska pored termovizij­ske kamere, koja nije otkrila povišenu temperatur­u ni kod jednog od naših državljana koji su doputovali iz Rima i Venecije, neki od njih su za „Alo!“ispričali da im se čini da se strah od zaraze, bespotrebn­o širi brže od samog virusa.

Među njima je bio srpski atletičar Luka Trgovčević (27) koji za „Alo!“nije krio da mu je laknulo nakon što je sleteo u Srbiju, uprkos tome što u glavnom gradu Italije u kojem živi stanje nije alarmantno.

- Strah drma Rim, iako je situacija jedino na severu zemlje ozbiljna. Svi su uplašeni, nose maske i tresu ih panika i neizvesnos­t kako će se situacija dalje razvijati. Mnogi sportisti u Italiji su u problemu jer lekari savetuju da se zbog situacije odlože treninzi, pa je neizvesno hoće li biti spremni za takmičenja. Ipak, deluje mi da je čitava priča sa zarazom na čizmi prilično napumpana, zbog čega će mi sigurno prijati boravak u Srbijikaza­o je Trgovčević.

Međutim, čini se da su putnici koji su juče sleteli na

Deluje mi da je čitava priča sa zarazom na čizmi prilično napumpana

LUKA TRGOVČEVIĆ, srpski atletičar

beogradski aerodrom ozbiljno shvatili opasnost od koronaviru­sa, pa su mnogi među njima nosili zaštitne maske. Među njima je bila i Mirjana S. (54) iz Smederava koja je doputovala iz Venecije u kojoj je italijansk­a vlada uvela vanredne mere. Ona za „Alo!“navodi da situacija nije toliko alarmantna, jer Venecija i dalje vrvi od turista. N. MARIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia