Alo!

Zbog Boška i Đilasa graðanima će struju i vodu da iskljuèuju!

-

Hiperaktiv­ni Boško opet briljira s idejama! Kako „Alo!“saznaje, lideri Saveza za Srbiju ovih dana pokušavaju da definišu šta sve spada pod „građansku neposlušno­st“na koju će, kako su i ranije najavili, pozvati svoje birače posle bojkota predstojeć­ih izbora.

Za SZS i njihove pristalice će, kako sami kažu, izabrana vlast biti nelegitimn­a, a razradom plana za buduće neposlušno­sti najaktivni­je se, prema rečima našeg izvora iz SZS-A, bavi lider Dveri Boško Obradović. On će, verovali ili ne, otići toliko daleko da sledbenici­ma preporuči da prestanu da plaćaju komunalije!

- Boško je na tim sastancima Saveza čak nekoliko puta rekao da ljudima treba predložiti da odmah nakon proglašenj­a izbornih rezultata prestanu da plaćaju račune za struju i vodu. Takođe, da više ne kupuju karte za gradski prevoz. To je najbolji način da se, kako on smatra, osvete Vučiću i SNS-U čiju vlast neće priznavati!

Naravno, rekao je da će to biti samo početak i da posle toga treba da uslede nove akcije kojima će se iskazivati revolt - otkriva naš izvor iz tog saveza.

Politikolo­g Jelena Vukoičić kaže da joj jedna ovakva ideja sasvim liči na Boška Obradovića, ali i da je sigurna da

ni Dragan Đilas nema ništa protiv.

- Obradović je čovek koji na ekstremnim izjavama i na ekstremnim postupcima gradi svoju političku karijeru. Nikada se nije pojavio u medijima zbog recimo nekog konstrukti­vnog predloga ili nečeg što je uradio već isključivo samo zato što je ili nekog vređao, pretio ili učinio nekakvu glupost. Mogu samo da zamislim šta će još da smisli i na šta će da pozove građane. SZS je trenutno kao u nekom živom blatu u koje su pri tome sami sebe ubacili. I svojim sumanutim idejama dovešće ljude koji ih slede u veliki problem jer država naravno ne može da toleriše stvari koje ti neodgovorn­i ljudi predlažu - navodi naša sagovornic­a, dodajući da je u celoj priči jedina sreća to što ih podržava mali procenat građana.

- I oni koji su protiv vlasti shvatili su da je ta koalicija promašena. Da ne daj bože imaju ozbiljniju podršku plašila bih se zaista da bi oni mogli da izazovu ozbiljne sukobe na ulicama - zaključuje Vukojičić.

Marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić primetio je i da Obradoviće­va suluda ideja nije čak ni originalna...

- Zoran Živković je krajem devedeseti­h pozvao građane Niša na istu stvar, pa je DOS potom muke mučio da ljude ubedi u štetnost takve aktivnosti. Ako Obradović to uradi, biće to dokaz da SZS nisu opozicija Vučićevoj vlasti, već Srbiji - smatra Krstić. J. Đ.

Obradović je čovek koji na ekstremnim izjavama i ekstremnim postupcima gradi svoju političku karijeru

JELENA VUKOIČIĆ, politikolo­g

 ??  ?? Da li će lideri SZS-A priteći u pomoć građanima koji ostanu bez električne energije?
Da li će lideri SZS-A priteći u pomoć građanima koji ostanu bez električne energije?

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia