Alo!

Svedoka protiv OVK ubili pa zapalili

Nekadašnji terorista bio spreman da svedoči protiv bivših saboraca i zato je eliminisan

-

Bivši pripadnik Oslobodila­čke vojske Kosova Ćerim Keljmendi pronađen je zapaljen u svom automobilu u selu Zać kod Peći.

Kako „Alo!“saznaje, Keljmendi je trebalo da svedoči protiv svojih nekadašnji­h saboraca o počinjenim zločinima pripadnika OVK nad Albancima, a njegovim ubistvom nastavljen­a je egzekucija svedoka zločina koje su počinili pripadnici ove teroristič­ke organizaci­je. Likvidacij­a se dogodila u trenutku kada se Specijalni sud za zločine sprema da podigne prve optužnice protiv zločinaca iz ove teroristič­ke organizaci­je. Keljmendi, koji je bio jedan od prvih pripadnika OVK, ubijen je u automobilu, a njegovo telo je spaljeno, saopštila je Kosovska policija.

- Pripadnici policije iz Peći otišli su na lice mesta i tamo su zatekli vozilo koje je u potpunosti zahvaćeno vatrom. Jedinice vatrogasac­a stigle su na lice mesta i ugasile požar. U vozilu su pronađeni ostaci tela - navedeno je u saopštenju policije iz Peći.

Ibrahim Keljmendi, brat

ubijenog pripadnika OVK, rekao je da su Ćerima ubili plaćenici.

- Sumnjam da su ubice plaćenici kojima komanduje srpska BIA. Iskoristil­i su burnu raspravu o političkim ubistvima

- rekao je Keljmendi.

Povodom ubistva se iz Amerike oglasio i Hašim Tači, koji je pozvao pravosudne institucij­e da rasvetle to ubistvo i počinioce privedu pravdi. Na ubijanje svedoka zločina OVK

ranije je upozorio i Dik Marti, specijalni izvestilac Saveta Evrope. On je ovo izjavio dan nakon ubistva svedoka Bedrija Curija, koji je 2003. likvidiran kod Glogovca.

- Zaštita svedoka je najveći problem. Imamo informacij­e da su neki već ubijeni, kako bi se zataškali tragovi zločina rekao je Dik Marti.

Na spisku za svedočenje protiv komandanta OVK Ramuša Haradinaja nalazio se 81 svedok, a do početka suđenja likvidiran­o je njih tridesetor­o. Mnogi od njih imali su status zaštićenog svedoka. Likvidiran­i su Sadik i Veselj Murići, Dželjadin Musaj i njegova braća Sadik, Ismet i Sinan. Oni su bili svedoci zločina Dukađini grupe koja je ratovala pod komandom OVK, a pripadnik te organizaci­je bio je Daut, brat Ramuša Haradinaja.

M. J.

 ??  ?? Često je kritikovao nekadašnje saborce preko društvenih mreža
Bio je istaknuti pripadnik OVK: Ćerim Keljmendi (prvi s desne strane)
Često je kritikovao nekadašnje saborce preko društvenih mreža Bio je istaknuti pripadnik OVK: Ćerim Keljmendi (prvi s desne strane)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia