Alo!

Repertoar ucena zbog KIM je širok!

- E. A.

Sve što bi ugrozilo stabilnost, mir i poredak i uvelo bilo kakve sankcije pravilo bi strašan problem za Srbiju, izjavio je juče predsednik Aleksandar Vučić, odgovaraju­ći na pitanje kakve pritiske na Srbiju očekuje zbog KIM.

Upitan, takođe, čime bi mogli da nas ucenjuju, Vučić je rekao:

- Repertoar je širok. Ja to ne mogu da prihvatim. A da li mogu da prihvatim? Pa, pokazao sam i 2013. kada nisam prihvatio da Kosovo uđe u UN. Tako da je teška situacija za nas, da niste pametni - rekao je on i poručio da ne želi u teškoj situaciji da sluša pridike od onih koji nemaju ništa da ponude, već samo znaju da kritikuju iako su sve ranije uništili i prihvatili i to uporedio sa znanjem da se „rasture kockice, a neznanjem da se sklope“.

Vučić je izjavio da će u razgovoru s američkim zvaničnici­ma, tokom predstojeć­eg boravka u Vašingtonu, pitanje KIM nesumnjivo biti dominantna tema, a da će se on boriti za interese Srbije. On je istakao da će oko rešenja kosovskog pitanja biti usaglašeni stavovi zapadnih saveznika, ali da ne zna u kojoj će formi oni

biti saopšteni.

- Da li će se prvo pojaviti Amerikanci ili Evropljani, to je nebitno, stavovi će biti usaglašeni - poručio je on.

Vučić je, odgovaraju­ći na pitanje kada očekuje da će biti predložen plan „Ahtisari plus, plus“, rekao da se stalno postavlja takvo pitanje, ali da ono nije suštinsko, već je pitanje forme. Negde se nekome oko toga žuri, rekao je, a negde postoji želja da uspori.

- Ne znam kada će. Možda za tri meseci ili tri godine. Svejedno će se dogoditi - naglasio je on.

 ??  ?? Predsednik sa radnicima hotela „Mona“
Predsednik sa radnicima hotela „Mona“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia