Alo!

IZGUBILA SAM SVE ZA ČETIRI MINUTA!

-

Za četiri minuta majka je izgubila sve! Ostala sam bez mojih sokolova, moja dva sina. Otišli su da rade, a sada ih više nema!

Tim rečima je Zorica Petrović, kroz plač, počela svoju ispovest za „Alo!“, samo dva dana posle teške nesreće u mestu Rucka kod Umke u kojoj su na mestu poginuli njeni sinovi Aleksandar Dronjak (32) i Miloš Petrović (22).

- Moji sokolovi, radnici moji, otišli su da rade i zarade, a sada ih više nema. Nema više mojih desnih ruku. Od Ace mi je nešto i ostalo, njegova deca, a od Miloša velika rana u grudima! Oni su bili moje oči, moje sve... Ne prestajem da gledam ka vratima, očekujem da se pojave mamini sinovi sa posla. Koga ću sada da pratim na posao? - jecajući priča neutešna majka.

- Kamo puste sreće da me niste zvali. Hvala vam za saučešće, ali nemojte me više zvati, majka će za njima otići... - poručila je Zorica,

Jeziv prizor na mestu nesreće

koja je jedva smogla snage za kratak razgovor.

Aleksandar i Miloš poginuli su 4. maja kod Umke dok su se vraćali sa posla, iz pravca Rucke ka Maloj Moštanici. Iz još neutvrđeni­h razloga Aleksandar je izgubio kontrolu nad automobilo­m BMW i sleteo s puta. Auto se pri velikoj brzini popeo na dva točka i udario u betonsku banderu. Na mestu stravične nesreće morali su da interveniš­u i vatrogasci, koji su sekli lim da bi iz vozila izvukli tela. Mladići su žurili da stignu kući pre početka policijsko­g časa, a navodno je uzrok tragedije neprilagođ­ena brzina. Samo dan nakon tragedije majka Zorica morala je da identifiku­je svoju decu, a zatim da smogne snage da organizuje njihovu sahranu.

Aleksandar i Miloš bili su braća po majci, a meštani kažu da je tragedija prevelika.

Zorica je, kako kažu, došla u njihovo selo pre više od dve decenije.

- Bila je udata negde u Priboju ili Prijepolju i u prvom braku dobila je Acu. On je bio mali kada su došli u Veliki Borak. Udala se za Branka, Miloševog oca, a on ga je prihvatio kao svoje dete. Koliko znamo, dobro su se slagali - kažu meštani sela nadomak Barajeva.

Zoričin muž je preminuo pre nekoliko godina. Nesrećna žena je sama uspela da odgaji sinove, koji su zajedno nastradali. E. SADIKU

Od Ace mi je nešto i ostalo, njegova deca, a od Miloša velika rana u grudima. Majka će za njima otići

NEUTEŠNA MAJKA

 ??  ??
 ??  ?? Majka Zorica sa sinom Milošem
Majka Zorica sa sinom Milošem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia