Alo!

RADNIKE ISCEDE, PA ŠUTNU!

- N. MARIĆ

„Bila sam im dobra dok sam besplatno radila prekovreme­no, a kada sam otišla na bolovanje, šutnuli su me“, priča samohrana majka Milena Stević

Samohrana majka Milena Stević (33) radila je u marketu „Aman“otkad je ovaj trgovinski lanac otvorio prodavnicu u Petrovcu na Mlavi, međutim, uprkos trudu i radu, kako kaže, poslodavac ju je ostavio bez posla pre tri dana i to dok je bila na bolovanju zbog srčanih problema.

Milena kaže da je nakon proglašenj­a pandemije koronaviru­sa zajedno sa svoje četiri koleginice radila ponekad i po 60 sati nedeljno kako bi svakodnevn­o mogle da usluže na stotine mušterija.

- Nije nam bio problem da naporno radimo. Međutim, svakodnevn­e uvrede i mobing koji sam mesecima trpela od menadžera-kontrolora izazivali su kod mene veliki stres i na kraju

su doveli do ozbiljnih srčanih problema, pa mi je lekar pre dve nedelje otvorio bolovanje - kaže Milena za „Alo!“i dodaje da upravo tada počinje njen pakao.

- Ja, kao i većina zaposlenih u „Amanu“, radim s ugovorom na određeno vreme. Ugovor mi je istekao 30. aprila, a šefica mi je poslala poruku 4. maja, dok sam bila na bolovanju, da se javim kadrovskoj službi zbog otkaza. Nisu mi rekli šta je razlog, što me otpuštaju, iako sam, kako bih saznala koja je moja greška, zakucala na vrata nekoliko čelnika ove firme. Očigledno da sam im bila dobra dok sam besplatno radila prekovreme­no, a kada sam otišla jer sam se razbolela, šutnuli su me objašnjava naša sagovornic­a.

Predsednic­a Asocijacij­e slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić za „Alo!“navodi da je u slučaju Milene Stević poslodavac pokazao odsustvo elementarn­e ljudskosti.

- Naš sindikat se godinama bori protiv fleksibiln­ih ugovora o radu, upravo zbog ovakvih situacija. Nažalost, „Aman“u ovom slučaju nije prekršio

U slučaju Milene Stević poslodavac pokazao odsustvo elementarn­e ljudskosti

RANKA SAVIĆ

Bila sam im dobra dok sam besplatno radila prekovreme­no, a kada sam otišla na bolovanje, šutnuli su me

MILENA STEVIĆ

zakon jer Mileni nije produžio ugovor bez obzira na to što njoj bolovanje i dalje traje. Ipak, pokazali su da ne poseduju ni elementarn­e moralne osobine. Bar da su joj produžili ugovor na 15 dana, pa da je otpuste nakon što se vrati sa bolovanja. Ovako su pokazali da ne prezaju ni od čega kaže Savićeva.

U toku jučerašnje­g dana pokušali smo da stupimo u kontakt sa čelnicima „Amana“, ali oni do zaključenj­a ovog broja nisu odgovarali na naše pozive, kao ni na imejl koji smo im uputili.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia