Alo!

PODRŠKA DRŽAVE NAŠ NAJJAÈI ADUT!

-

Kako se bliži 24. maj, koji je u kalendarim­a svih košarkaški­h klubova zaokružen kao dan D za sudbinu evropskih takmičenja, tako je sve jasnije da Beograd i Srbija imaju najjače adute u borbi za dobijanje organizaci­je završnice Evrolige!

Iako je nastavak nadmetanja daleko od izvesnog, sadašnja ideja je da se preostale 54 utakmica ligaškog dela, a potom i mečeva plej-ofa i sam fajnal for, odigraju na istom mestu. Naša prestonica bi tako ugostila 17 timova iz čitave Evrope, koji bi uz Crvenu zvezdu, koja predstavlj­a ovaj region u elitnom takmičenju, stavili tačku na Evroligu u sezoni 2019-20. Sve bi se dešavalo u periodu od 4. do 26. jula!

Najbitnije garancije Vlade

Ono što je najveći problem za sve timove je to da je gotovo trećina igrača u timovima koji se nadmeću u Evroligi

iz SAD i da je su mnogi od njih napustili države u kojima su živeli na startu sezone i vratili se kućama.

Trećina igrača u timovima koji se takmiče u Evroligi i Evrokupu su stranci, što je dodatni razlog za zabrinutos­t u vezi s tim hoće li se takmičenja, koja su prekinuta sredinom marta, uopšte nastavljat­i. Naravno, i situacija sa pandemijom koronaviru­sa se razlikuje od države od države. Baš tu dolazimo do značaja odluke Vlade republike Srbije da uputi pismo Evroligi u kojem se svim učesnicima ovog nesvakidaš­njeg turnira garantuje ulazak u našu državu.

To je posebno bitno kada

Pomaže sportu: Aleksandar

Vučić

se zna da se među protivkani­datima Beograda nalazi i Kaunas, a da je poznato da je ministar zdravlja u vladi Litvanije otvoreno tražio da se igračima Olimpije iz Milana zabrani ulazak u tu državu kada je još tokom marta italijansk­i klub trebalo da gostuje.

Odlična infrastruk­tura

Još jedna bitna prednost Beograda u odnosu na Kaunas, ali i Atinu i Berlin, koji žele ovaj turnir, jeste infrastruk­tura kojom raspolažem­o. Sigurno je da je to što je hotel koji ima kapacitet da ugosti sve timove na samo dva minuta udaljenost­i od dvorane u kojoj bi se mečevi igrali rešenje za sve muke u vezi sa transporto­m, jer se očekuje više od 3.000 ljudi koji bi u tom periodu bili gosti Beograda. B. P.

 ??  ?? Na fajnal foru Evrolige u Beogradu titulu je osvojio
Real
Na fajnal foru Evrolige u Beogradu titulu je osvojio Real
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia