Alo!

Upola cene truju buđavim SLADOLEDIM­A!

-

Ledeno osveženje iz korneta ili kutijice ovih dana bi moglo bi da vam presedne jer su trgovci pokrenuli akciju prodaje sladoleda iz starih zaliha. Reč je o sladoledim­a kojima je rok istekao pre nekoliko meseci, a budući da je usled pandemije koronaviru­sa sanitarna inspekcija smanjila obim kontrole, trgovci su se opustili, pa prodaja buđavih poslastica cveta.

Kako „Alo!“saznaje, pohlepni trgovci računaju na manjak pažnje potrošača usled krize u vezi sa koronom, zbog čega maksimalno koriste priliku za lov u mutnom, a kako stručnjaci upozoravaj­u, građani bi pri kupovini sladoleda i mlečnih proizvoda naročito morali da otvore četvore oči.

Jedan od onih koji su naseli na akciju sniženja sladoleda je i Beograđani­n Stefan I., koji za „Alo!“navodi da mu je odmah nakon prvog zalogaja bilo jasno da je pazario buđavu „nirvanu“.

- Stalni sam kupac u marketu na Cvetnom trgu, pa me je vrlo obradovala njihova akcija prodaje sladoleda upola

Crno na belo:

Rok istekao

još u januaru

Inspekcija je proteklih meseci radila smanjenim kapaciteto­m, zbog čega su neki trgovci svesno kršili zakon

cene. Odmah sam kupio moj omiljeni, međutim, čim sam ga probao, osetio sam jaku gorčinu, zbog čega sam ga istog momenta ispljunuo! Kada sam okrenuo kutijicu, imao sam šta da vidim! Rok mu je istekao još u januaru - objašnjava Stefan.

Međutim, kako ističe naš sagovornik, nakon što se besan vratio u market kako bi ukazao na veliki propust, usledio je hladan tuš.

- Prodavačic­e su mi rekle da nema razloga za paniku jer će mi pronaći sladoled kojem nije istekao rok. Počele su da čeprkaju po kutijama, međutim, svim sladoledim­a u frižideru rok je istekao pre više meseci. Potom su mi se izvinile i vratile mi 300 dinara, koliko je koštao sladoled. Malo je reći da sam šokiran - kaže Stefan.

Da Stefanov slučaj

GORAN PAPOVIĆ, predsednik Nacionalne organizaci­je potrošača

nije izuzetak, za „Alo!“uverava Goran Papović, predsednik Nacionalne organizaci­je potrošača. Prema njegovim rečima, sladoled je samo jedan od proizvoda koji poslednjih meseci nisu bili pod odgovaraju­ćom kontrolom.

- Inspekcija je proteklih meseci radila smanjenim kapaciteto­m, zbog čega su neki trgovci svesno kršili zakon. Osim mlečnih proizvoda i hladnih poslastica, naročito treba obratiti pažnju i na suhomesnat­e proizvode. Pitanje je i kakvo je stanje po

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia