Alo!

Dr Ristiae: Platio je ceh manjku fizièke aktivnosti

Jović od raja do pakla - rekordan transfer, mučenje u Realu, beg iz

-

Ono na šta su medicinski stručnjaci upozoraval­i, da manjak trenažne aktivnosti tokom karantina može biti koban za fudbalere, dogodilo se, nažalost,

Luki Joviću. Srpski reprezenta­tivac je slomio kosti desnog stopala, kako je utvrdila medicinska služba Real Madrida, pa je ispao iz stroja i povratka ekipe Zinedina Zidana treninzima.

- Zatekla me je vest o Lukinoj povredi, on baš nema sreće. Nezgodno je stao ili doskočio, pa se stopalo iskrivilo. Sigurno je bio veliki napor u pitanju, jer nije lako polomiti bilo koju kost. Tome je doprinela i neutrenira­nost, manjak fizičke aktivnosti u poslednje vreme. Trebalo je lagano da počne sa radom, pa onda sve jače. Napravio je pogrešan potez u smislu ubrzanja stvaranja kondicije. Dobro je rekao trener Partizana Savo Milošević nedavno na tu temu, da igračima treba minimum mesec dana da se pripreme, pa tek onda da se krene s utakmicama. Ne verujem da je Jović dugo trenirao, to je možda trajalo nekoliko dana. Morao je polako, prvo zagrevanje, pa lagan trening i tek kasnije da pojačava - priča za

„Alo!“prof. dr Miljko Ristić, predsednik medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Prognoze o pauzi srpskog fudbalera nisu optimistič­ne.

- U suštini, svaki prelom je teška telesna povreda. Tako se kvalifikuj­e u ortopediji. U pitanju je ozbiljna povreda. Kada je zglob stopala u pitanju, lakša povreda zahteva pauzu od mesec dana, a pošto je kod Luke u pitanju prelom, sigurno je da ga na terenu neće biti nekoliko meseci - smatra dr Ristić. V. Z.

Ekspert: Miljko Ristić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia