Alo!

Vulin: Kako ne pogreše i puste pesmu „Oj, Srbijo, mila mati”

-

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je juče da prihvata greške Severne Makedonije i Crne Gore u vezi sa markicom i puštanjem pesme Marka Tompsona, ali i upitao kako je moguće da nikad ne pogreše na drugoj strani.

Na molbu novinara da prokomenta­riše markice koje je Severna Makedonija štampala sa slikom karte Nezavisne Države Hrvatske i to što su u Crnoj Gori na Dan pobede puštane Tompsonove pesme, Vulin je rekao da su pre 75 godina možda pobeđene države i vojske koje su propagiral­e nacizam i fašizam, ali ne i fašistička ideologija.

- U Severnoj Makedoniji su rekli da je u pitanju greška, evo, ja hoću da im verujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogreše na nekoj drugoj strani? Kako se nikad ne desi da

Ministar odbrane je juče istakao da je Vojska Srbije pokazala zavidnu efikasnost tokom vanrednog stanja

objave neku drugu kartu? I crnogorska nacionalna televizija je rekla da je greška to što su pustili Tompsonov spot, kako ne pogreše i puste pesmu „Oj, Srbijo, mila mati” - rekao je on i istakao da smo na Dan pobede nad fašizmom imali priliku da vidimo da fašizam nije baš sasvim pobeđen.

- Imali smo priliku da vidimo i ljotićevce ispred Narodne skupštine koji prebijaju narodne poslanike. To je fašizam, kada prebijate svoje neistomišl­jenike - rekao je Vulin.

Ministar odbrane je na jučerašnje­m predstavlj­anju rezultata Vojske tokom vanrednog stanja izjavio da je Vojska Srbije pokazala organizova­nost, efikasnost i spremnost da se izbori sa svim izazovima kako bi sačuvala zemlju i građane Srbije. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia