Alo!

Neradna nedelja i nakon vanrednog stanja

-

Sa ženom sam popio jutarnju kafu kod kuće posle 15 godina

Iako je koronaviru­s ostavio nesaglediv­e posledice po čitav svet i Srbiju, pojedinim stanovnici­ma Baljevca nadomak Raške promenio je život nabolje.

Naime, nakon nekoliko vikenda tokom kojih nisu radili, vlasnicima i radnicima pojedinih prodavnica u Baljevcu osladilo se da uživaju vikendom sa porodicama, pa su doneli revolucion­arnu odluku. Skupili su se i jednoglasn­o odlučili da nedelja i nakon ukidanja vanrednog stanja bude neradna.

- Primetio sam da smo svi, uprkos koroni i brigama, bolje raspoložen­i ponedeljko­m ujutru otkada vikendom ne radimo. Pozvao sam sve ostale vlasnike radnji i dao im taj predlog - priča za „Alo!” Ljubiša Bošković, koji je došao na ideju da pomogne sebi i svojim kolegama.

RADAN RADOSAVLJE­VIĆ

Neki su ga podržali odmah, a neki su bili skeptični. Ipak, proračunim­a, ekonomskim, ali i ljudskim razlozima, uspeo je da ubedi sve.

- Računica je jasna, kao što smo videli i tokom vanrednog stanja, ljudi mogu bez prodavnice jedan dan. Neki su bili spremni i na nedelje bez kupovine i obezbedili se. A nama taj jedan dan sa porodicama mnogo znači - objašnjava

Radan Radosavlje­vić

Ljubiša.

Kako nam je rekao njegov kolega Radan Radosavlje­vić, već je bio zaboravio šta je slobodan dan.

- Otkada smo otvorili prodavnicu, supruga i ja smo bili slobodni samo onih desetak dana kada odemo na more. Čim sam čuo predlog da nam nedelja bude slobodna, pristao sam. Ovo je prva nedelja da sam sa ženom popio jutarnju kafu kod kuće posle 15 godina - ispričao nam je Radan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia