Alo!

Obama: Tramp je stvorio haotičnu katastrofu!

Bivši američki predsednik žestoko opleo po Donaldu Trampu

-

Bivši predsednik SAD Barak Obama, koji se do sada držao dalje od javnosti i nije komentaris­ao situaciju vezanu za pandemiju koronaviru­sa, juče se oglasio teškom optužbom da je Donald Tramp u Americi stvorio haos.

- Način na koji se aktuelna administra­cija sadašnjeg predsednik­a bori sa epidemijom je apsolutna haotična katastrofa. Tramp je sebičan, oko sebe skuplja samo apsolutno odane ljude, sve druge doživljava kao neprijatel­je i zato je njegov odgovor na krizu ovako anemičan i traljav. Tramp razmišlja na način „ja sam najpametni­ji a svi drugi neka se nose dođavola“, a sa takvim stavom ni najbolja vlada na svetu ne može da se izbori - kaže Obama.

On je potvrdio da će na izborima 3. novembra podržati demokratsk­og kandidata Džoa Bajdena, a američki mediji navode da je Obama,

prvi crni predsednik u istoriji SAD, sazvao članove „Alumni asocijacij­e“, oko 3.000 ljudi svoje nekadašnje administra­cije, i pozvao ih da snažno podrže Bajdena, koji će pokušati da smeni Trampa.

- Ovi izbori su važni jer se ne borimo protiv pojedinca ili političke partije već protiv sebičnosti, podeljenos­ti, toga da svuda vidimo samo neprijatel­je, svega toga što se pod Donaldom Trampom sve više uvlači u svakodnevn­i život Amerikanac­a - poručio je Obama.

Tramp mu nije ostao dužan: Bela kuća je saopštila da je pristup pandemiji predsednik­a Trampa „bez presedana u svetu“i da je spasao na hiljade života.

- Dok su demokrate organizova­le lov na veštice, predsednik Tramp je prekinuo sve letove za Kinu. Dok su demokrate podsticale masovno okupljanje, predsednik Tramp je uvodio primenu zaštitne opreme, respirator­a i testiranja širom zemlje - rekla je Kejli Mekenani, portparolk­a Bele kuće.

Prema poslednjim anketama, predsednič­ka trka između Trampa i Bajdena je veoma tesna, s tim da, zasad, Bajden vodi u nekoliko država.

Tramp misli da je najpametni­ji a svi drugi mogu da se NOSE DOĐAVOLA. S takvim stavom ni najbolja vlada na svetu NE MOŽE DA SE IZBORI

BARAK OBAMA, bivši predsednik SAD

 ??  ??
 ??  ?? U SAD od koronaviru­sa do sada umrlo više od 80.000 ljudi
U SAD od koronaviru­sa do sada umrlo više od 80.000 ljudi
 ??  ?? Barak Obama krenuo u ozbiljnu akciju rušenja Donalda Trampa
Barak Obama krenuo u ozbiljnu akciju rušenja Donalda Trampa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia