Alo!

Pokušala sam da oživim ćerkicu, ali je prestala da diše

-

U Vinogradsk­oj ulici u selu Martonoš u subotu se odvijala prava drama kada je Bjanka F. (23) pronašla beživotno telo tek rođene ćerke V. F., koja je svet ugledala 14. aprila. Sa suzama u očima, Bjanka svedoči o užasu koji je zavio u crno kuću u Martonošu u kojoj povremeno živi sa roditeljim­a Karoljom i Gizelom.

- U subotu ujutru, oko 5 sati, podojila sam ćerku, uzela sam je u naručje da podrigne i smestila je u kolica. Sin D. F. (6) se u međuvremen­u probudio i hteo da ode u toalet. Otišla sam sa njim, a kad smo izašli iz toaleta, nameravala sam da podojim bebu drugi put. Bilo je oko 6.30. Prišla sam kolicima, bilo mi je čudno što ne plače i uzela ćerku ponovo u naručje, ali je teško disala - grcajući priča tužna majka Bjanka.

Bjankini roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju iz Kanjiže, koji su stigli za deset minuta. I sami su pokušavali da ožive bebu, a Hitna pomoć je pristupila reanimacij­i.

- Kada je Bjanka primetila da ćerkica teško diše, mi smo pokušali da je oživimo, otrčali smo kod komšinice da zatražimo pomoć dok ne stigne Hitna služba. Oni su odmah uradili reanimacij­u. Ja sam se upravo vratio sa posla iz sušare u kojoj radim i rekao sam: „Molim vas, spasite je“. Odgovorili su: „Nema joj spasa, gotovo je.“Beba je pomodrila - kaže Karolj Cako, Bjankin otac.

Ništa nije nagoveštav­alo da sa bebom starom 24 dana nešto nije u redu. Kako kaže Bjankin otac Karolj, njegova ćerka se 14. aprila bez problema porodila u senćanskoj bolnici, odakle je puštena nakon četiri dana.

- Sa bebom je bilo sve u redu, nije bila bolesna prethodno. Moja ćerka je mlada i porodila se bez problema, ima i ćerku M. F. staru tri godine i sina D. F. od šest godina. Bjanka ima svoju kuću u kojoj živi, ali supruga i ja smo tu da joj pomognemo otkada se porodila i povremeno dolazi kod nas sa nevenčanim suprugom. Ne znamo šta se desilo - priča potreseni Karolj, koji teško podnosi seoske priče da je njegova ćerka u pritvoru.

- Ne znam zašto se priča da je moja ćerka u zatvoru, da je dete ubila i bacila ga u kolica. Stvarno je neprijatno - kaže Karolj. M. OBADIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia