Alo!

Borba za Kup i kasniji start u Ligi Evrope!

- M. T.

U iščekivanj­u da se fudbalska lopta, u ograničeni­m uslovima, ponovo zakotrlja u ovoj sezoni, najbolji srpski klubovi razmišljaj­u i o evrokupovi­ma u sledećoj.

Partizan je već počeo da pravi projekciju mogućeg raspleta u šampionatu i Kupu Srbije, a što će se direktno odraziti na odmor, plan priprema (verovatno Zlatibor), prelazni rok (Ostojić i Miletić su produžili ugovore, uskoro će i Zdjelar) i start, 99 odsto, u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope.

U Humskoj su svesni da se titule ne mogu dokopati, pa imaju dva puta u Evropu. Prvi je manje naporan jer je start od drugog kola kvalifikac­ija (13. avgust), a to znači da bi se dobilo na vremenu posle duge pauze i paklenog perioda u kojem je bilo mnogo rizika od povreda igrača. Ali za taj put je neophodno osvajanje Kupa ili druga pozicija u Superligi, pod uslovom da Zvezda uzme duplu krunu. S druge strane, u slučaju da ne odbrane trofej u Kupu, a najljući rival bude samo šampion, crno-beli će startovati u Evropi od prvog kola (4. avgust).

Navijače crno-belih takođe zanima projekcija žreba za naredni kvalifikac­ioni ciklus. S obzirom na koeficijen­t 22.000, Partizan bi nesumnjivo bio nosilac u svim fazama takmičenja do plej-ofa. Crno-beli su u ovom trenutku prvi ispod crte koja odvaja nosioce i nenosioce u žrebu za plej-of, ali do tada bi mnogo toga moglo da se promeni, naravno nabolje za Partizan. Zasad, prvi iznad crte je Malme sa istim koeficijen­tom, ispred njih su BATE (24.000), Jang bojs (25.500), APOEL (27.500), Volfzburg (36.000), PSV (37.000), Kopenhagen (38.000)...

Da bi kvalifikac­ije počeli

13. avgusta, a ne

4. avgusta, crno-beli moraju da odbrane trofej ili da budu drugi u Superligi, uz uslov da Zvezda osvoji

duplu krunu

 ??  ?? Ostaje u crno-belom: Nemanja Miletić
Ostaje u crno-belom: Nemanja Miletić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia