Alo!

ISPLATA 100 EVRA SVIMA PRE ROKA!

- D. T.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da se prijave putem sajta

„idp.trezor.gov.rs“

danas je počeo sa radom i kontakt centar, pa građani mogu pozvati broj

0800 101 100

i prijaviti se za pomoć države

Za 24 sata se 2.400.000 građana prijavilo za jednokratn­u pomoć države od 100 evra, a kako „Alo!“saznaje iz izvora bliskih Ministarst­vu finansija, novac će na račune građana početi da stiže u poslednjoj nedelji maja.

Naime, iako je prvobitno najavljeno da će 100 evra građanima koji su se prijavili za pomoć države putem sajta ili kontakt centra leći na račune tek u junu, uplate će početi ranije.

Najverovat­nije će prve uplate početi već u poslednjoj nedelji maja, a najkasnije će novac početi da se uplaćuje na račune građana do 1. juna - kaže izvor „Alo!“blizak Ministarst­vu finansija. Da će isplaćivan­je ići brže i da će početi ranije nego što su se građani nadali, juče je najavio i ministar finansija Siniša Mali.

- Očekujem da će, pošto je rok za prijavljiv­anje 5. jun, i poslednjoj osobi koja se prijavi novac biti

isplaćen nekoliko dana posle isteka tog roka - rekao je ministar Mali i dodao je na račune čak milion naših najstariji­h sugrađana pomoć od 100 evra uplaćena već danas.

- Penzioneri će novac moći da podignu već u subotu, a nakon uplata penzioneri­ma, novac leći na račune onima

koji dobijaju novčanu socijalnu pomoć, što je pokazatelj da mi ispunjavam­o obećanja - rekao je Siniša Mali.

Za sve one koji se nisu u mogućnosti da se prijave putem sajta „idp.trezor.gov. rs“, danas je počeo sa radom i kontakt centar, pa građani od danas mogu pozvati broj 0800 101 1008 i prijaviti se za pomoć države.

- Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaj­u sledeće podatke: jedinstven­i matični broj građanina (JMBG), registarsk­i broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratn­a novčana pomoć. U kontakt centru će građani imati priliku da automatski čuju

nasnimljen glas i moći će da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte građani će unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster - navode u Ministarst­vu finansija.

 ??  ?? milijardi dinara opredeljen­o je za pomoć građanima
milijardi dinara opredeljen­o je za pomoć građanima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia