Alo!

Željko Obradoviae dobio svoje pivo!

-

„Oduševio se kad smo mu otkrili ideju da kafić i piće nazovemo po njemu. On će popiti prvu flašicu“, kaže Biska, idejni tvorac novog brenda

Kažeš „Žoc“i svima je već jasno - košarkaški trener s najviše evropskih klupskih titula. A odsad, kažeš „Žoc“i dobiješ - pivo!

Čačani, žitelji rodnog grada Željka Obradovića, a i putnici namernici, od današnjeg dana imaće to zadovoljst­vo da nazdrave uz „sok od ječma i hmelja“s imenom čoveka koji je čak devet puta pokorio Stari kontinent. Zaslugom Dragana Albića Biske, našeg sagovornik­a, i nekolicine njegovih prijatelja koji su zapravo društvo slavnog srpskog trenera.

- Željko je odrastao uz mene. Igrao sam u Borcu, bio sam vođa navijača nekih 16 godina, ceo život sam uz taj klub i baš sam ga ja isforsirao. Mnogo smo se družili. I sada smo bliski, koliko je to moguće s obzirom na to da su nam se putevi razdvojili - priča Biska za „Alo!“.

Toliko bliski da ste i lokalu nadenuli njegovo ime?

- Nas trojica-četvorica njegovih drugara došli smo na tu ideju. Oduševio se kada smo mu je otkrili. Želeli smo da mu se odužimo na neki način, mada je on zaslužio mnogo više od ovoga. Imamo želju da otvorimo isti ovakav kafić u Atini, gde je Obradović bog. Naravno, uz dogovor s njim.

Očekujete li kafić tako zvučnog imena privuče i strance u Čačak?

- Na otvaranju se nadamo i gradonačel­niku Milunu Todoroviću. Ako ne danas, pričaćemo kasnije s njim o tome da uvrstimo kafić u turističku mapu Čačka. Verujem da bi privukao strance u naš grad, pogotovo ljude iz Grčke i Turske.

I pivo „Žoc“će biti magnet...

- To pivo niko ne može da ima, samo mi. Napravljen­o je po licenci iz Nemačke. Biće u ponudi točeno i u flašici, koja izgleda fenomenaln­o. Fotografij­u za etiketu odabrali smo uz konsultaci­ju s pivarom.

Nismo

pogrešili, siguran sam u to.

A ukus?

- Nas nekoliko koji dobro piju moralo je da ga proba pre nego što bude na raspolagan­ju gostima kafića (smeh)… Popili smo 150 flašica i utvrdili da je kvalitetno, odlično, ma, bre, vrhunsko!

Košarkaški­m rečnikom, kako biste ga opisali - dvojka, trojka, zakucavanj­e...?

- Zakucavanj­e!

Ko će danas popiti prvu flašicu „Žoca“? Možda baš on?

- Dobra ideja! Pa da, njemu ćemo ponuditi. Ma tako će i biti.

Sećate li se prvog popijenog piva sa Željkom?

- A, davno je to bilo. On je prvo pio rum, i dalje ga voli, a kasnije je pio i pivo. Uh, koliko smo ga zajedno popili tokom druženja u bunkeru kraj Morave - poručuje Biska za naš list. Ž. VUJIČIĆ

 ??  ??
 ??  ?? Pokušaćemo da uvrstimo
„Žoc 032“u turističku mapu Čačka, verujem da bi privukao strance u
naš grad: Dragan Albić Biska
Pokušaćemo da uvrstimo „Žoc 032“u turističku mapu Čačka, verujem da bi privukao strance u naš grad: Dragan Albić Biska
 ??  ?? Lik Željka Obradovića na flaši, kao svetski brend
Lik Željka Obradovića na flaši, kao svetski brend
 ??  ?? Ljubitelj piva:
Obradović
Ljubitelj piva: Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia