Alo!

Karadžiaee­vom advokatu huligani polomili rebro! Kazne i do osam godina

Advokat Goran Petronijev­ić i sudija Novica Peković brutalno pretučeni u Šestorica huligana su u bašti kafića na Vračaru pili i divljali, a onda nasrnuli na poznatog advokata i sudiju. Petronijev­ić je zadobio teške povrede, a Pekoviću je povređeno levo oko

-

Poznatog i uglednog advokata Gorana Petronijev­ića (59), branioca Radovana Karadžića, i Novicu Pekovića (70), penzionisa­nog sudiju Apelaciono­g suda u Novom Sadu, brutalno je preksinoć prebila grupa huligana u bašti kafića na uglu Nemanjine i Molerove ulice, u centru Beograda!

Pijani huligani su Petronijev­iću polomili rebro, a Pekovića izubijali po glavi i povredili mu oko! Njima je ukazana pomoć u beogradsko­m Urgentnom centru, posle čega su pušteni na kućno lečenje, a zbog napada je policija uhapsila N. Đ. (41), B. M. (53), U. A. (40) i M. V. (40). Njima je određen pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, pre incidenta su šestorica napadača sedeli u eminentnom kafiću „Kafe bašta“, gde su popili veliku količinu alkohola, a Petronijev­ić je sa Pekovićem sedeo na platou u bašti drugog lokala.

- Muškarci su pili i sve vreme bili bučni, pa je više stanara zvalo policiju i žalilo se na buku. U jednom trenutku su počeli da pevaju, viču i svašta skandiraju. Dok su vikali, oko 20 minuta pre ponoći stiglo je desetak policajaca. Bilo je tu i komunalnih milicioner­a, policajaca, inspektora i čak forenzičar­a. Obavili su razgovor sa tim muškarcima, legitimisa­li ih i uzeli njihove podatke. Gazdi kafića su rekli da su se komšije žalile na buku i da mora da zatvori lokal, a pijanim muškarcima su naredili da napuste objekat - kaže za „Alo!“očevidac napada.

On dodaje da je vlasnik kafića zatvarao lokal, a da su oni počeli da izlaze.

- Ti ljudi su u jednom trenutku zastali, pogledali prema advokatu i sudiji,

Kazne za nasilničko ponašanje kreću se do pet godina, a ukoliko je u pitanju napad na službeno, lice onda je maksimalna kazna do osam godina. U slučaju da žrtve zadobiju teže povrede, kazne za nasilničko ponašanje su oštrije.

pa su se zaputili ka njima. Sumnja se da su huligani umislili da su ih advokat i sudija prijavili policiji. Čim su došli do stola za kojim su sedela dva prijatelja, napadači su ih okružili i počela je rasprava. U sledećem trenutku, nastao je haos! Čuli su se lomljava čaša,

kri

 ??  ?? Zadobio teške povrede:
Goran Petronijev­ić
Zadobio teške povrede: Goran Petronijev­ić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia