Alo!

Puklo meðu kumovima!

Mlađa se naljutio na Dragana jer veruje da je izdao ideju bojkota i da mu je radio iza leđa

- J. ĐONDOVIĆ

Đorđević je bio tvrdi zagovornik bojkota, dok se Đilas opasno koleba

Šok u opoziciji - pukla tikva između Dragana Đilasa i Mlađe Đorđevića!

Lider SSP-A Dragan Đilas žestoko se posvađao sa kumom i dugogodišn­jim najbližim saradnikom Mlađanom Đorđevićem, saznaje naš list! Đilas je, prema našim informacij­ama, svojim stavovima i postupcima toliko iznervirao Đorđevića da je ovaj odlučio da digne ruke od SZS-A i politike, spakuje kofere i napusti Beograd. Odjavio se čak i sa društvenih mreža i otišao na jednu srpsku planinu gde se i trenutno nalazi.

Đorđević i Đilas počeli su da se sukobljava­ju, tvrdi naš izvor, kada je Đorđević, koji je od starta bio najveći zagovornik bojkota (neki kažu i inicijator), primetio da Đilas počinje da se koleba po tom pitanju, a sve je kulminiral­o onog dana kada je Boško Obradović započeo štrajk glađu.

- Boško je objavio štrajk, a Đorđević koji je veoma blizak s njim i zahvaljuju­ći kom su Dveri uprkos protivljen­ju mnogih i postale deo Saveza, predložio je da mu se priključe i ostali. Tražio je da to urade najpre Đilas i on, a potom Borko Stefanović i još nekoliko lidera SZS-A. Đilas je rekao da mu tako nešto ne pada na pamet, a kada je ubrzo otrčao do Boška da ga poseti i odnese mu vodu, Đorđević ga je optužio da krade Bošku medijsku pažnju i šlepa se uz njega. Teške reči su pale. Tada mu je Đorđević i rekao da se ne bi iznenadio da sutra pogazi sve i izađe na

izbore, što bi za njega bila izdaja - priča naš izvor.

On dalje navodi da kum nije podržao ni njegovo plakanje pred kamerama, da mu je zamerio što nije branio Obradovića od napada iz DS-A kojima je bio izložen nakon poslednje nasilne akcije ispred skupštine, a zasmetalo mu je i to što Đilas nije javno osudio Sergeja Trifunović­a pošto je doneo odluku da ide na izbore iako je potpisao sporazum sa narodom - navodi naš izvor.

Politički analitičar Branko Radun ističe da je Đorđević bio mozak svih akcija i operacija SZS-A, te da bi njegov odlazak iz Saveza bio bi fatalan za taj opozicioni blok.

- Đorđević je ozbiljno radio na tome da vuče SZS u patriotsko­m pravcu, a ne samo građanskom. Ta priča ne bi bila ista bez njega, Boško je pravio greške, Jeremić solirao, Đilas je manje političar, a više biznismen, i zato im je bio preko potreban neko kao Đorđević, koji je u političkom smislu najozbiljn­iji. Siguran sam da je sukob nastao zbog njihovog različitog pogleda na bojkot izbora. Mlađa je tvrdi bojkotaš, a Đilas je shvatio da je bojkot glupost, ali ne može javno to još da izrekne jer je postao rob svojih reči i svoje kampanje, i boji se toga da će ga svi proglasiti za Vučićevog saradnika ako krene na izbore. Ali Đilas će, prema mojim informacij­ama, na kraju izaći na izbore. Da neće, ne bi se Jeremić, koji je takođe bojkotaš, distancira­o od njega i povlačio, kao što je sada i kum uradio - zaključuje analitičar.

 ??  ??
 ??  ?? Puklo decenijsko
prijateljs­tvo: Đilas i Đorđević
Puklo decenijsko prijateljs­tvo: Đilas i Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia