Alo!

Sto evra i za unuke!

Danas penzioneri mogu da podignu jednokratn­u pomoć

- N. MARIĆ

U prva tri dana apliciranj­a za jednokratn­u pomoć države od 100 evra putem sajta Uprave za trezor i kol centra, koji je juče počeo sa radom, prijavu je podnelo više od tri miliona građana. Penzioneri već danas mogu da podignu svoj novac, a sledeći na redu za korisnici novčane socijalne pomoći

U prva tri dana apliciranj­a za jednokratn­u pomoć države od 100 evra preko sajta Uprave za trezor i putem kol-centra, koji je juče počeo sa radom, prijavu je podnelo više od tri miliona građana. Penzioneri već danas mogu da podignu svoj novac, a sledeći na redu za korisnici novčane socijalne pomoći

Međutim, ima i onih koji će 100 evra iskoristit­i kako bi osvežili svoj orman posle mnogo vremena. Jedan od njih je i penzioner Goran Šćepanović (66) koji za „Alo!“ističe da će svojih 100 evra podeliti sa unukom.

- Čim podignem pare, idem sa unukom u šoping, da se ponovimo za prolećnu sezonu. Isključivo ćemo pazariti garderobu u domaćim radnjama, jer je red da podržimo domaću tekstilnu industriju. Ovakvu pomoć države građanima zaista ne pamtim! Prethodna vlast je napravila mnogo gore stanje nego što je to ova korona učinila, a svašta su nam obećavali - kaže Šćepanović.

Ipak, dok penzioneri ističu da će 100 evra podići odmah po otvaranju banaka, mladi za „Alo!“navode da ne žure sa prijavljiv­anjem. Preduzetni­k Slobodan Stanković (30) ističe da uprkos tome što ga okolina pritiska da se što pre prijavi za jednokratn­u pomoć, on to još nije učinio.

- Prijatelji mi stalno šalju poruke da se prijavim i iskoristim pomoć, ali još uvek nisam izdvojio vreme za to. Nema potrebe da žurim, ima još vremena. Ipak, smatram da je 100 evra dobrodošlo svakom čoveku, a ko tvrdi suprotno, sigurno laže - kazao je Stanković.

Beograđank­a Marijana Katić (40) takođe ističe da se još uvek nije prijavila za jednokratn­u pomoć, iako već zna na koji način će potrošiti 100 evra.

- Kad mama, koja je penzionerk­a, dobije svojih sto evra, sačekaćemo i moju isplatu, pa ćemo natenane odabrati neku lepu destinacij­u za putovanje u Srbiji. Taman će nam 200 evra pokriti troškove, pa ćemo posle dugo vremena negde otputovati- ističe Marija.

Idem sa unukom u ŠOPING. ISKLJUČIVO ĆEMO PAZARITI GARDEROBU u DOMAĆIM RADNJAMA

GORAN ŠĆEPANOVIĆ (66)

 ??  ?? Ukoliko neko od penzionera ne želi uplatu od 100 evra, ne postoji način da pošalje
zahtev da mu se novac ne uplati
Ukoliko neko od penzionera ne želi uplatu od 100 evra, ne postoji način da pošalje zahtev da mu se novac ne uplati
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia