Alo!

Ukradeno dete roditelji pronašli posle 32 godine!

Priča sa srećnim krajem

-

Kineski par čija je beba oteta u hotelu 1988. ponovo je video sina posle 32 godine.

Neverovatn­a priča počela je 17. oktobra 1988, kada je Mao Šenćing iz grada Šijan u provinciji Šanski poveo kući sina Maoa Jina iz obdaništa. Dečak je tražio da pije vode, pa su stali na ulazu u hotel. Dok je otac pokušavao da rashladi toplu vodu, nakratko je skrenuo pogled, a dečak je za to vreme nestao. Porodica je pretraživa­la ceo Šijan i okolinu i izlepila plakate o nestalom sinu. Pošto potraga nije davala rezultate, majka Li Činzi je napustila posao da bi tražila sina. Tokom godina podelila je oko 100.000 letaka u više od deset kineskih provincija i opština.

Agonija je trajala, ali roditelji nisu gubili nadu. Majka se tokom godina pojavljiva­la u brojnim TV emisijama tražeći pomoć, a čak 300 puta roditelji su primili pozive s navodnim tragovima. Kako se ispostavil­o, nijedan nije bio tačan.

Majka je u međuvremen­u počela da volontira u organizaci­ji „Bebo, vrati se kući“i pomogla je da se ponovo spoji čak 29 porodica. Ali ne i njena…

A onda je u aprilu ove godine policija dobila dojavu o muškarcu iz provincije Sečuan na jugozapadu Kine - oko 1.000 kilometara od Šijana - koji je pre mnogo godina usvojio dete. Pronašli su sada 34-godišnjeg muškarca i uradili DNK test, koji je pokazao da je reč o davno nestalom sinu Maoa Šenćinga i Li Činzi.

Kada je sve bilo provereno i sa sigurnošću utvrđeno da se radi o Maou Jinu, vest je saopštena njegovim biološkim roditeljim­a i porodica se ponovo okupila.

- Ovo je najbolji poklon koji sam ikada dobila. Želim da se zahvalim desetinama hiljada ljudi koji su nam pomogli - rekla je presrećna majka.

Mao Jin - koji je preimenova­n u Ću Ningning - sada vodi studio za uređenje domova. Rekao je da „nije siguran“kako će mu izgledati život u budućnosti, ali da će provoditi vreme sa biološkim roditeljim­a.

Iz policije su saopštili da je Mao Jin kao dečak prodat paru bez dece za 6.000 juana (današnjih 840 dolara).

Detalji o slučaju nisu saopšteni, budući da je istraga sada intenzivir­ana ne bi li se otkrili svi detalji. E. A.

 ??  ?? Otac i majka sa sinom (u sredini)
Otac i majka sa sinom (u sredini)
 ??  ?? Majka Li Činzi: Ovo je najbolji poklon koji sam ikada dobila
Majka Li Činzi: Ovo je najbolji poklon koji sam ikada dobila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia