Alo!

Kneževiae dao izjavu policiji

-

Služba bezbednost­i pri Ministarst­vu spoljnih poslova Srbije dobila je informacij­u iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se sprema atentat na Milana Kneževića, jednog od lidera crnogorske opozicije.

U pomenutom dopisu iz Ciriha, u koji su pojedini mediji imali uvid, navodi se da je državljani­n Crne Gore telefonom preneo našem vicekonzul­u informacij­u da se priprema atentat na Kneževića. Za taj pakleni plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa visokokoti­ranim pripadnici­ma službe bezbednost­i takozvane države Kosovo, a koji su inače bivše kolege Florima Ejupija, koji se sumnjiči za ubistvo Olivera Ivanovića, ali je optužen i za napad na autobus „Niš ekspresa“u kojem je poginulo 12 civila.

Prethodnog dana je na KIM boravio izvesni Golubović iz službe bezbednost­i Crne Gore, koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija, koji se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru preko KIM. Planirano je da lično izvrši atentat na Kneževića, i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora - navode se reči izvora u dopisu MSP-U iz Generalnog konzulata u Cirihu.

U dopisu se takođe kaže i da je, navodno, za prebacivan­je oružja sa KIM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirovi­ć, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao „državni udar“, dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik OVK koga je svojevreme­no

Milan Knežević je juče ujutru dao izjavu u crnogorsko­j policiji, odakle su ga pozvali pet-šest dana nakon što je upozorenje o mogućem atentatu na njega stiglo od Generalnog konzulata Srbije u Cirihu.

Fljorim Ejupi

Unmik optužio da je izvršio napad na autobus „Niš ekspresa“2001. u

Oliver Ivanović

Milan Knežević

mestu Livadice kod Podujeva na KIM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila. Na mestu zločina nađeni su tragovi njegovog DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu „Bondstil“. Odatle je, međutim, pobegao na misterioza­n način i tri godine se nije znalo gde se nalazi.

Vratio se u Prištinu 2004. sa još trojicom Albanaca. Odeveni u uniforme srpske vojske ubili su policajca UN, s namerom da za taj zločin budu optuženi srpska strana i zvanični Beograd. Srpske službe ga percipiraj­u kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića. E. A.

Ejupi digao u vazduh autobus pun srpskih civila

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia